Вижте кои са тъмните страни на зодиите
zodii

Овен – Не може да работи търпеливо, скача от една идея на друга, а в „паузите“ изпада в депресия и проявява деспотизъм към близките си. Това е тъмната страна на Овена, роден да бъде стабилен боец за прогреса на човечеството, дарен с харизмата на истински лидер.

Телец – не му се прави нищо освен жизненонеобходимото. среща се и другата крайност – подвластен е на ектремност. Ако е в едно от тези състояния, значи е на обратната страна на Телеца, който е роден да „тегли“ останалите, здраво стъпил на земята.

Близнаци – сменя си мнението на всеки час, живее хаотично, набляга на количеството, а не на качеството. А Близнакът е роден да се ориентира точно в ситуациите, да разграничава ментето от оригинала, да разпознава честния човек от подлеца.

Рак – краен консерватизъм и неувереност в собственото си бъдеще са проявите на Рака, останал в сянката си. Истинската му задача е да съхрани и предаде традициите и на следващите поколения, да е източник на мъдрост и вдъхновение.

Лъв – прекланя се пред всичко, което му се стори „по-особено“, пред всеки, който му се вижда „изключителен“. Определено не е задействана „слънчевата“ енергия на Лъва, който е роден с чувството, че е уникален, пътеводна звезда, цар на света.

Дева – понякога е подвласна на мистицизъм, друг път е пълен скептик. Най-често смесва двете си „лица“. А иначе целта на Девата е да изгради стройна класификация на ценностите, да въведе ред и стремеж към съвършенство.

Везни – ту плаче, ту се смее, ту обича, ту мрази – колебае се дълго и внезапно решава да действа. Явно проявява обратната страна на Везните, които са родени да постигнат пълно равновесие в себе си, а после да посочат златната среда на света.

Скорпион – самосъжалява се, преувеличава терзанията си и в същото време им се наслаждава мазохистично – това е сенчестата им страна. Светлата енергия на Скорпиона го прави най-увереният човек, готов да изтърпи всичко, за да постигне целите си.

Стрелец – прави се на по-компетентен, без да се стреми към попълване на празнините в знаничта си – това са характерните тъмни страни на зодията. Мисията на Стрелеца е да „копае“ в културното наследтво и да го представи, без претенции за личен принос.

Козирог – комплекс за малоценност, болезнена самокритичност и душевни терзания. Тези признаци са несъвместими с добрата страна на Козирога, който е силна личност, с трезва преценка, която преминава с лекота през житейските капани и не се оставя да я подценяват.

Водолей – стреми се да е в светлината на прожекторите. Определено е в сянката си. Ако не премине от другата страна, няма да изпълни мисията си – да е проводник на бъдещето, да е душата на Вселената и да опази личната си свобода.

Риби – тъмната страна се проявява с депресия и липса на желание да се бори за себе си. А зодията подсказва мисията да плува устремено, понякога и срещу течението, за да постигне дори непонятни, но важни за всички цели.

Източник: из печата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *