Как защитаваме дома си, когато ни няма?
locks-1552495

Моят дом е моята крепост, но така ли е, когато ни няма? Какви мерки за безопасност и защита предприемате, когато сте на почивка?
Няма 100% гаранция, че ще защитим дома си, но има препоръки, които ако спазваме, бихме били малко по-спокойни.

Препоръка 1: Не е необходимо всички да разберат или знаят къде, кога и за колко време няма да ви има. Може би е най-трудното правило, предвид снимки, отбелязвания и др. в социалните мрежи. Предупредете и децата и близките си да не информират познати или непознати за вашата предстояща почивка.

Препоръка 2: Приберете ценности, документи и други важни неща в сейф. Ако нямате вкъщи и нямате възможност да наемете, ги приберете на по-скрито място.

Препоръка 3: Предупредете доверен съсед или приятел да събира пощата ви, както и за точната ви дата на връщане. Оставете му координати, за да може да ви сигнализира. Ако имате цветя и оставяте на някой да се грижи за тях, то определено му имате доверие.

Препоръка 4: Изключете бушоните (освен този на хладилник/фризер/защитна система), спрете водата и газта.

Препоръка 5: Това правило може да ви се стори елементарно, но в бързината често се пропуска. Проверете преди да тръгнете дали сте затворили всички прозорци, балкони, мазета, гаражи и др, от които може да има достъп до дома ви. Пуснете външните щори, а на излизане заключете входната врата.

А можете да си оставите и някое радио да си свири тихо…

Весела ваканция!

Facebook Comments
No comments yet Categories: Други Етикети:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *