Почувствайте вкуса на почивката!
fresh-fruits-1323816

Есента дойде, след нея ще е зимата, а с тях спомените за отминалата почивка все повече ще избледняват. Върнете се в приятните усещания с „вкусни“ козметични аромати.

1. С вкус на грозде.
Маслото от семките на гроздето са наситени от най-полезните групи растителни флавоноиди, които са със силно антиоксидантно действие. Екстрактът от гроздове семе, се смята за едно от най-мощните средства срещу следите на времето. Според специалистите антиоксидантната му сила е 20 пъти по-голяма от витамин С и 50 пъти по-голяма от тази на витамин Е. От друга страната растителните флавоноиди допринасят за поддържането на витамин С в клетките, повишават се здравината на кръвоносните съдове, бори се със свободните радикали. Не е за подценяване, че и предпазва колагена от разрушаване. А полифенолите, които се съдържат в гроздовите семки, са ефикасно средтсво срещу стареенето на кожата. „Екстрактът на младостта“, който се съдържа в бялото грозе е в състояние да сбъдне мечтата на всяка жена да достави 30 биологични активни съставки, реструктуриращи и антистрес агенти, провитамини и минерали. Гроздето се използва и в парфюмерийната индустрия, защото ароматът му създава деликатно усещане за изтънченост.

2. С вкус на цитрус.
Цитрусовите плодове са едни от най-използваните в козметиката. Всички те съдържат лимонена киселина, захар, минеали, витамини и каротин. Едно от най-важните им качества е да бъдат защитник на имунната система, а голямото съдържание на антиоксиданти ги прави първенци в борбата с процесите на стареене. Най-предпочитани са портокалът и грейпфрутът. В парфюмерията се използва заради аромата, който е неповторим и пресъздава екзотиката на далечните страни.

3. С вкус на диня.
Динята се използва, заради голямото съдържание на вода в нея, което предпазва от дехидратация и избистря тена.

4. С вкус на какао.
Маслото от какао се получава от плода на дървото Theobroma Cacao, растящо в Африка. Извлича се от вътрешността на ядките и се пречиства, за да се получи бяло масло. То е в твърдо състояние при стайна температура и се разтопява лесно при контакт с кожата. Често се съчетава с масло от шеа, като тази комбинация е особено подходяща за по-суха кожа.

5. С аромат на цветя.
Екстрактите от цветовете на различни цветя отдавна се използват в козметиката. Магнолията и водната лилия осигуряват дълбоха хидратация на кожата на лицето.
Цветята са най-нежния и приятен начин за изразяване на емоциите. Обич, съблазняване, страст…всеки аромат на цветя обостря сетивата и предизвикват и най-дълбоко стаените емоции. Именно заради това са задължителна част в парфюмерийната промишленост.

И ако козметиката или парфюмът, които използвате, не ви дават това усещане за лято и почивка, то:
Затворете очи…поемете дълбоко дъх и се пренесете на любимото си място. Усетете аромата му, чийте звуците и се наслаждавайте. 5 минути на ден, ще са ви напълно достатъчни, за да забравите за умората и напрежението през деня.

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *