Знаете ли какъв тип е вашата кожа?
素材辞典 Vol.31 〈人物・女性編〉

Промените в кожата, които настъпват с времето, може да ви затруднят да определите точния тип на кожата си. Начинът на живот, климатът и температурата, също могат да замаскират някои от определящите характеристики.
Определянето на типа кожа, обаче е от съществено значение при избор на точните козметични продукти. Много често купуваме скъпа и прехвалена козметика, а тя вместо да ни помогне и да подобри състоянието на кожата ни, нанася вреда.

Ето и кои са основните типове кожа и как да разпознаете коя е вашата:
– мазна: този тип кожа е по-плътна, често лъщи. Забелязват се разширени пори, а тенът е посърнал. При този тип кожа често се появяват черни точки и акне. Често се дехидратира, въпреки отделеното голямо количество себум.
– чувствителна: характеристиките на този тип кожа могат да се появяват от време на време, но при някои състоянието може да е постоянно. Ако имате зачервявания или усещате кожата си като след изгаряне, то в този период кожата ви е чувствителна. Замислете се и потърсете причината, която е довела до това. Вероятна причина може да бъде и използването на неподходяща козметика.
– суха: тази кожа има нужда от непрекъснато подхранване. Тя няма разширени пори, фина и гладка е. Причините за сухата кожа може да са от самата и структура, но може да се дължи и на общо дехидратиране на организма.
смесена: намирането на точния продукт за тази кожа е най-трудно. Тя е суха около слепоочията, скулите и около устата, но мазна в областта на челото, носа и брадичката. За всеобща радост, козметичната индустрия непрекъснато се усъвършенства и със сигурност ще откриете подходящия продукт, който да третира и двата проблема.

мазна кожаРазни предложения вижте тук …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *