Какво означава да сме суперубедителни?
MINOLTA DIGITAL CAMERA

Всеки ден откриваме как модерният живот, носещ много улеснения, всъщност се оказва все по-сложен. Налага се да взимаме все повече решения, все по-бързи решения и всички онези, които могат да убеждават, са една крачка пред другите.
Какво е убедителността?! Да наложите своето мнение или да накарате хората около вас да ви повярват, да ви последват и да ви помогнат. Всъщност може да се окаже, че убедителността е ключовото за нашия успех и постигането на това, което искаме. Да успееш да спечелиш другите за своята кауза е безценно. Но убеждението не е манипулиране, това е създаване на подходяща среда за вашите идеи и след това ефективното им споделяне с другите. Хубавото е, че качеството убедителност може да се увеличи чрез различни техники на общуване. Умението да общуваш, способността да контактуваш с другите, да печелиш тяхното съдействие е по-голямата част от бъдещия успех. А това как представяме себе си и своите идеи е определящо за успеха във всяка една ситуация.
Искате да бъдете една идея по-убедителни? Разбира се, че можете. Развийте следните качества:
Въображение: освободете съзнанието от това, какъв сте в момента. Вижте се такива каквито искате да бъдете. Разчистете мислите си от ненужни товари и заучени начини на мислене.
Отговорност: бъдете готови да поемете отговорност, че ще бъдете този, който искате. Та довършете изречението: „Ще го направя до….“ Нищо не може да бъде по-силно от твърдо решения човек. Разпиляната енергия по въпроси: мога или не мога, да бъда или да не бъда, я фокусирайте върху мисълта, че вие можете и ще бъдете „ДО ….“. Този ангажимент не подлежи на обсъждане.
Увереност: дайте превес на положителния вътрешен диалог. Бъдете уверени, че ще успеете, защото няма по-голям успех от самия успех. Увеличавайки самоувереността си, ще накарате и другите да повярват във вашия евентуален успех. А когато те повярват, те ще искат да ви помогнат, това ще увеличи вътрешната ви увереност и със сигурност ще сте още една крачка (дори повече) към успеха.
Упоритост: не се предавайте. Може би това е най-важното качество на суперубедителните. Търпение, упорство и постоянство – трите ключа към сигурния успех. Приемете, че поражението и провала дори не заслужават вашето внимание…и само напред към успеха!

Самоувереността не е самонадеяност, а чувство на сигурност по отношение на вашия живот!

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *