Правила при отглеждане на стайните растения
vase-with-plant-1-1195601

1. Оставете ги да почиват: през зимата всички стайни растения минават в период на почивка. Затова е необходимо да се променят някои от грижите за тях. Нужно е да се намалят поливането, подхранването и температурата.
2. Съобразете се с нуждата им от слънце: Намерете най-подходящото място за всяко от растенията. Топлолюбивите и слънцелюбивите на едно място, а на друго тези, които предпочитат сянката. Така хем ще осигурите необходимите им условия да се развиват, хем ще изглеждат по-красиво и изящно.
3. Внимавайте с поливането: информирайте се всяко от растенията от какво количество вода се нуждае и поливайте спрямо съветите на специалистите.
4. Присаждайте, когато е необходимо: след първата-втората година стайните растения губят привлекателността си.
5. Набавете си необходимите приспособления: лейка с дълъг и тесен нос ще ви помогне хем по-лесно да поливате саксиите, но и да предпазвате от изтичане на вода, която ще повреди мебелите. Пулверизатор за отстраняване на прахта. Флакон с хранителни подобрители и такъв против вредители.

А ако:
растението расте бавно или изобщо не расте през зимния период е естествено. Ако е през лятото, вероятно му липсват минерални вещества, светлина или прекалявате с поливането. Възможно е и саксията му да е вече малка.
листата на новите растения опадат е нормално, ако е купено/подарено скоро и е преместено на новото място. Нормално е и ако е пресадено наскоро да загуби някои от долните си листа. Ако искате да го предпазите от това новото растение го покрийте с хартия, а скоро присаденото да е в съвсем малко по-голяма саксия от предишната.
цветовете увяхват бързо, то най-вероятно му липсват вода и светлина. Сухият въздух и високата температура също могат да бъдат причина.

No comments yet Categories: Цветя Етикети:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *