Да изглеждаме добре и след брака…
a-girl-eerily-exhausted-1537602

До колко е важно да запазим външния си вид и след като имаме парньор?! За повечето вътрешната красота в една връзка е по-важна от външната. Дали е така обаче е много спорно. Да накараш някой да се влюби в теб е много по-лесно, отколкото да го задържиш. Грижата за нас самите е съвсем малко усилие, което можем да направим, за да запазим огъня във връзката.

Важно правило е, че мъжете реагират на това, което виждат. Много жени, след като се обвържат, забравят за своите нужди и грижа за себе си. Това е много погрешно, защото никой от близките им няма да оцени тази „жертвоготовност“. Децата искат да се гордеят с родителите си, а половинката едва ли си е мислил, че ще вижда все по-често мрънкаща и раздърпана жена. От друга страна занемарената жена, поглеждайки се в огледалото, все повече ще се затваря в себе си и няма да вижда смисъл да полага усилия за себе си. Как да си помогне да излезе от сянката си?! Всяка сутрин, излизайки от банята, да се приготвя като за среща, независимо дали отива на работа, до детската градина или на пазар. Ще се зареди с настроение и самочувствие.

Мъжете предпочитат добре поддържани жени, защото подсъзнателно се възбужда съревнователната им нагласа. Това е полезно, защото така мъжът се опитва да даде и покаже най-доброто от себе си. Той безпогрешно ще реагира на знаците, че жената очаква да бъде забелязана и оценена. Ако си мислите, че разхождайки се чорлава, с размъкнат анцунг и сенки под очите, ще успокоите половинката си, че за нищо на света не бихте им изневерили… сте в голяма заблуда. Неугледният вид по-скоро казва: за интимност не ме търси!

На-важното от всичко обаче е, че поддържаната жена показва уважение към себе си. А уважаващите себе си хора, не биха позволили да се занемарят, това би означавало предателство към тях самите. Външният вид показва манталитета, емоционалното състояние и изразява отношението съм себе си и другите. Поддържаната жена всява респект както в работата си, така и вкъщи. Грижата за собствената и външност и здраве ясно говорят, че тя знае цената си и не е склонна да прави големи компромиси или саможертви.

Занемаряването не е характерно само за обвързаните жени, на него са подвластни и мъжете. Най-често това са най-активните „ловци“, които вече не виждат смисъл да се гласят. Те вече са обвързани и вече анцунгът може да им стане официална дреха. Отдават се предимно на хранене, пийване и безконтролно гледане на телевизия. Обикновено, това е поведение на мъже без конкретна цел в живота. Перспективата пред тях е наднормено тегло, високо кръвно, сексуални проблеми и куп други екстри.

Не правете като тях!

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *