Как да бъдем най-накрая слаби?!
healthy-1323738

За да бъдете слаби и да победите битката с килограмите, ето най-честите въпроси и отговори относно храненето и отслабването:

Въпрос: Генът има ли връзка с това да сме пълни?
Отговор: Има хора, на които организма преработва всичко, което изядат, без да наддават и грам. Но начинът на живот много влияе и би могъл да промени този генетичен код. Затова внимавайте какво, колко и кога се храните, за да не загубите стройната си фигура.

Въпрос: От мазнините или от захарта се пълнее повече?
Отговор: Мазнините са по-трудносмилаеми за организма, докато захарта се разгражда и приема доста по-бързо. Във връзка с калориите в един грам мазнина има два пъти повече калории отколкото в един грам захар. Ако искате, обаче, да намалите килограмите си, трябва да ограничите приемането и на двата продукта.

Въпрос: Можем ли да отслабнем, ако приемаме пълнозърнести продукти?
Отговор: В пълнозърнестите продукти се съдържат баластни вещества, които се силат по-бавно от стомаха и така нивото на кръвната захар се запазва за по-дълго стабилно. Поради тази причина и те засищат за по-дълго време. От друга страна те съдържат същото количество калории, както и продуктите от бяло брашно. И тук всичко зависи от количеството. Ако прекалявате с пълнозърнестия хляб или други тестени продукти от такова брашно, също ще надебелеете или няма да отслабвате.

Въпрос: Какво количество да съдържат порциите ни?
Отговор: Тук зависи от конкретния човек. Обикновено за добря мярка се счита големината на дланта. Нейната големина съответства на размерите на тялото ни. От тук: филийката хляб не бива да е по-дебела от нея, а количеството храна в чинията да не надвишава площта и. Изключение правят плодовете и заленчуците, от които може да се хапва колкото искате.

Въпрос: Как да се контролираме, когато ни се отвори апетит?
Отговор: Преди да започнете да се храните, се запитайте дали наистина сте гладни или не сте жадни. Дали не искате да заместите скуката с храна? Между отделните хранения е необходимо да има 3-4 часа пауза, за да може стомахът да преработи храната. Ако не сте наистинаг гладни, по-добре намерете друг начин да се справите. Можете да прочетете статията 7 ефикасни трика против пристъпа на глад!

Въпрос: Какво е количестввото течности, които да приемаме на ден?
Отговор: Количеството течности, разпределено през целия ден, е общо 1,2-2 литра. Когато е горещо или сте спортували, количеството може да се увеличи. Най-добре е да заложите на водата, защото голяма част от напитките съдържат много калории.

Въпрос: Необходимо ли е да закусваме, ако нямаме апетит?
Отговор: Не. Така или иначе ще огладнеете по-късно от само себе си. Важното е да се снабдите с нещо здравословно, за да можете да заситите атаката на глада. Добри варианти са малко плодове, мюсли или хляб.

Въпрос: Колко пъти да се храним на ден?
Отговор: Три основни хранения на ден е напълно достатъчно за възрастен. Към тях можете да добавите малко плодове, зеленчуци, ядки или едно кисело мляко. Ако искате да отслабнете, ограничете консумацията на шоколадчета и мазните закуски.

Въпрос: Как се отразява вечерното ядене?
Отговор: Няма еднозначно мнение по въпроса, но е важно общия брой калории, приети през целия ден. Все пак, ако редовно си правите нощни посещения в кухнята, то кантарът ще реагира в нежеланата посока.

Въпрос: Как се отразява функцията на щитовидната жлеза върху отслабването?
Отговор: При намалена функция на щитовидната жлеза обмяната на вещества е по-бавна и от там нуждата от калории спада. Добре е да се консултирате с ендокринолог, ако въпреки промяната в начина си на хранене, не отслабвате.

отслабванеотслабванеПродукти за отслабване вижте тук …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *