Как да обърнем неприятна ситуация в наша полза?
passionate-prayer-1315195

Как реагирате, когато животът ви поднесе неприятност?
Може би изпадате в униние, оплаквате се от живота и се превръщате в жертва? Или извличате поуката, вземате си уроците и действате, за да оправите положението?
Редица специалисти са посветили живота си в изучаване на човека и жизнените му сили. И всички са на мнение, че човек не само има удивителните запаси за справяне, но и изключителната способност да превръщат отрицателното в положително. За съжаление не всички се възползваме.
Успехът е важен за самочувствието и самооценката ни, но често справянето с неприятни превратности, е много по-вдъхновяващо. Затова радвайте се и се награждавайте за успехите, но изучавайте неуспехите, извличайте ползата от загубите и продължавайте напред.
Попитайте повече от успешните (според вас) хора и те ще ви кажат, че са преуспели благодарение на препятствията в началото или някакъв повратен момент. Именно тези преживявания изискват огромни усилия и тяхното разрешаване носи по-голямо възнаграждение и удовлетворение. А неочаквано дори могат и да ни помогнат.
Предизвикателство: Представете си, че толкова сте се обезкуражили, че сте загубили всякаква надежда нещата да се оправят. Поради каква причина бихте се почувствали длъжни да се опитате да направите нещо, за да извличате полза от създалата се ситуация? Аз ще ви посоча две, а от вас очаквам и другите:
– има вероятност да постигнете успех;
– дори и да не постигнете успех, самият опит ще ви накара да погледнете напред, а не назад. Мислите ви ще се обърнат от отрицателни в положителни, което ще освободи енергията. Ще бъдете заети и няма да имате време, нито желание, да тъгувате за нещо, което няма да се върне.
Това всъщност е Побеждаващия живот!

Очаквам още причини от вас…

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *