На какъв професионален етап сте?
pins-1420803

Кога за последно се запитахте на какъв професионален етап сте?
А колко често ви се случва да се оплаквате, че не сте на мястото си или не виждате перспектива?
Изпитвате неудовлетворение от отношението на колегите или шефа?
И се питате какво да направите?

Едно от най-важните условие, за да поемете кариерата в своите ръце, е да развиете няколко важни качества:
– мотивация;
– гъвкавост;
– комуникативност;
– умения за работа в екип;
– уважително отношение;
– коректност;
– владеене на чужди езици;
– старание.
Но освен всичко това, поемете дълбоко дъх, заредете се с търпение и започнете методично да работите над себе си.
Конкуренцията е голяма, изискванията на работодателите все по-големи, но това не следва да ви притеснява. Това може само да ви амбицира и мотивира да покажете най-добрите си страни, да развиете най-силните си качества и да откриете скрития си потенциал.

Инвестирайте в себе си!
Това ще ви даде сигурност, че ще напреднете, че ще отговорите на очакванията на работодателя, че ще контролирате кариерата и живота си и че сте получите това, което заслужавате. Постоянно се усъвършенствайте професионално, защото този който си мисли, че знанията му са достатъчни за години напред, е в голяма заблуда. Животът и изискванията са прекалено динамични, за да изпадате в професионален сън.

Какво да направите, за да стигнете по-близо до целта?
1. Вярвайте в себе си – ценете себе си и си припомнете защо сте специални. Развивайте талантите си и приемете слабостите си като мотив постоянно да работите над себе си и да се развивате, а не като нещо, което отнемат от силата ви.
2. Направете план за осъществяване на целите си.
3. Опознайте себе си и трезво преценявайте силните и слабите си страни. Развийте силните си страни и запомнете, че най-опасните ви слабости са неосъзнатите или които се опитвате да прикриете.
4. Мислете за кариерата си не просто за работа, която ще вършете и за която ще ви плащат. Мислете за кариерата си като за част от вас, в която трябва да дадете доза себеотрицание, гъвкавост и любов.

Желаем ви успех и сме на разположение да подкрепим вашето желание за развитие и разкриване на потенциала ви. Пишете ни: coaching@yoursofia.com

Искате да имате изключителна автобиография, но се чувствате несигурни, че можете да я направите сами?! Ние сме тук и ще ви помогнем. Поръчайте вашата автобиография тук -> ПО-ДОБРАТА АВТОБИОГРАФИЯ

Очаквайте скоро курса ни „Как работодателят да предпочете мен“!

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *