Ноубъл-Манхатън


Welcome to Noble Manhattan Group

Коучингът е сравнително нова професия в България, но знете ли, че е една от най-бързо развиващите се индустрии? По последни данни е втората, след ИТ, и като такава предполага все по-голямо търсене на коучове и обучения по коучинг. И в тази област, както всяка друга, има различно качество, което се предлага. Напоследък все повече хора ми казват, че са се появили много коучове, но всъщност не е така. Има много специалисти в други области, които са си сложили титлата коуч, за да привличат повече клиенти. Като дипломиран професионален коуч считам за ангажимент да разясня, че не всеки коуч, всъщност е коуч. И опитът показва, че за да получите онова към което се стремите е, да потърсите сертифициран коуч. Тук веднага изниква въпросът сертифициран от кой? За ваша радост компаниите, които предлагат качествено и ефективно коучинг образование, не са чак толкова много и селектирането на подходящото, е по-лесно.

В следващите няколко реда ще ви кажа за моя избор:
Аз избрах Ноубъл Манхатън Коучинг (http://noble-manhattan.com). Това е водещата в Европа компания, която предлага обучение по житейски и корпоративен коучинг. Създадена е през далечната 1993 г във Великобритания и фактът, че е най-дълго съществуващата такава на континента, беше достатъчно условие да съм сигурна в качеството, което предлага. Развива дейността си в 28 държави по света, от 2011 и в България (http://coaching-in-bulgaria.com). Какво означава това?! Международен екип, международна подкрепа и възможност за международно професионално развитие. Следващото, което ме впечатли е акредитациите на курсовете, т.е. официалното признаване на компетентност от водещите органи в тази сфера. Това са:
– International Authority of Professional Coaching and Mentoring
– ICF (International Coach Federation)
За получаването на акредитация е необходимо наличието и доказването на компетентност, което е труден процес и затова и компаниите, които ги имат са единици.
Препоръката на ILM (ILM Leadership and management qualifications) също е безценна, що се отнася до едно бъдещо професионално развитие.
За други може да е важна акдемичната акредитация. За тях е тази от:
– Danubius University
– Първата в Света “Doctor in Professional Coaching” – в сътрудничество с Monarch Business School, Швейцария.

Избирайки Ноубъл Манхатън избрах състав от висококвалифициран и опитен преподавателски състав, чийто знания съчетават лични способности, опит и академични знания. А точно тази комбинация от практика и теория е основната съставка, която позволява да се осигури най-високо качество на обучение.

Избирайки Ноубъл Манхатън избрах най-подходящото обучение за мен  – дипломата, но може сертификат, диплома или двете.
И независимо дали някой иска да се развива професионално като коуч, а друг да инвестира в личностното си развитие, то има курс за всеки.

Пишейки всичко това си давам сметка, че всъщност създавам конкуренция на себе си. Но от обучението и опита си научих, че всеки коуч е различен и за всеки коуч има подходящ клиент. А нуждата от коучове расте и това е добре, защото означава, че хората са по-осъзнати и по-целеустремени.

–––––––––

Как ви се струва да бъдете професионален коуч с диплома от програмата с най-много международни акредитации за ниво и качество и да имате подготовката, за да упражнявате Лайф Коучинг и Екзекютив Коучинг?

Дипломното обучение Practitioner Coach Diploma – 350 часа задълбочено обучение, комбиниращо присъствено и дистанционно обучение. Този курс на на Ноубъл Манхатан е напълно акредитиран към International Authority of Professional Coaching and Mentoring, има препоръката на ILM, академична акредитация от Danubius University и в момента приключва процеса на кредитиране с ICF.
natal-1199008
До 31.12.2017 г. в обучението са включени :

– Дипломната Програма за Професионален Коуч (350 часа „смесено“/комбинирано обучение)
– Присъствения пакет от 10 Мастъркласа (Сертификат по Приложен коучинг)

В цената на курса са включени всички необходими учебни материали, допълнителната книга за рецензията, 3-дневен високо интерактивен „ритрийт“ – за обучение чрез преживяване (което можете да посещавате безплатно колкото пъти желаете), работа с ментор, уебинари, теле-класове. Непрекъснато съдействие от support център. Дори и след изтичане на обучението ще имате достъп до всички налични ресурси.

Можете да си изберете езика на обучението – български или английски.

Можете да платите разсрочено до 8 месеца. Необходимо е единствено депозит в размер на 20% или 30% (по Ваш избор) и остатъка на последователни месечни вноски – от 2 до 8 месеца. Няма олихвяване върху сумата. Но когато планът е по-дълъг от 4 месеца има месечна административна такса за обслужване от +10 евро на месец.
При интерес към обучението мога да съдействам допълнително. Пишете ми на coaching@yoursofia.com или ми звъннете на тел. 0888261523 и ще получите подробна информация за обучението от гледна точка не само на професионално развиващ се коуч, но и като студент на програмата.
Можете и да се свържете директно с Noble Manhattan Group за съдействие от ТУК

Анелия Стоилова – Контакти
Можете да прочетете и да си свалите безплатно информация за коучинга ТУК


Welcome to Noble Manhattan Group
swiss

Facebook Comments