С ухание на…парфюм?
home-atmosphere-1587124

Кой е любимият ви парфюм? И как го избирате?
Козметичната индустрия непрекъснато предлага нови и нови ухания. Някои предпочитат да експериментират, а други години наред ползват един и същи аромат. Интересното е, че един и същи парфюм може да ухае различно, нанесен върху различна кожа.

Въпрос: А кога миризмата на кожата се намира в хармония с нашия парфюм?
Отговор: Когато той подхожда на кожата ни…
Затова избирайте внимателно подходящия за вас.

Въпрос: Колко парфюма да пробваме наведнъж?
Отговор: Преди да изберем подходящия за нас, обикновено помирисваме между 3 и 6, а може и повече. Според специалистите надвишаването на 3 броя води до „умора“ на обонянието и отчитането на аромата се изкривява. Ако имате възможност вземете тестери за по-късно, а между всеки нов парфюм помиришете ароматно кафе. То неутрализира парфюмната миризма.

Въпрос: Къде да нанасяме парфюма, за да се усеща повече?
Отговор: Парфюмът се нанася на онези части на тялото, където пулсира кръвта. Това са врата, зад ушите, на китките, между гърдите, зад коленете. Може да пръснете малко парфюм във въздуха и да преминете през ароматния облак.

Въпрос: Къде да не нанасяме парфюм?
Отговор: Не пръскайте директно върху бижута и дрехи, за да не ги повредите. Не пръскайте директно върху кожата, ако сте се излагали или ще се излагате на слънце.

Въпрос: Как да съхраняваме парфюма?
Отговор: Пазете го от светлина и топлина. Затваряйте го винаги след употреба.

Въпрос: Колко често да сменяме аромата на парфюма?
Отговор: Отново според специалистите обонянието ни се променя на всеки 5 години. А и е логично на 20, 30, 40 и т.н. да харесваме различни аромати. Смяната на парфюма не означава смяна на характер или възгледи, но може да подчертае вашето излъчване, да ви успокои или да ви тонизира.

Въпрос: Какво влияе на аромата на парфюма?
Отговор: За трайността на аромата казват, че влияе типа на кожата и нейният цвят. Върху тъмната кожа трайността е по-продължителна, в сравнение със светлата. Мазната кожа също съхранява аромата по-дълго, отколкото сухата кожа.

Въпрос: Влияе ли настроението върху аромата на парфюма?
Отговор: Аромата на парфюма се подсилва от положителното настроение и добрата форма. Когато сме под стрес или в лошо настроение, ако ни е страх или сме тревожни, тялото ни излъчва специфичен мирис, който дори се разпознава на подсъзнателни ниво от другите. И този мирис е по-силен дори и от всеки парфюм.

Въпрос: Какъв аромат да изберем, за да повлияем на настроението си?
Отговор: За зареждане с енергия използвайте флорални и цитрусови аромати. За да постигнете релаксиращ ефект, изберете ориенталски.

Има парфюми за всички: за почитателите на цветя, за оптимистите, за романтичните, за всички…

Очаквайте следващата седмица продължение…

парфюмпарфюм Предложения за парфюми вижте тук

Facebook Comments
No comments yet Categories: Красота Етикети:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *