С ухание на…парфюм?
home-atmosphere-1587124

Кой е любимият ви парфюм? И как го избирате?
Козметичната индустрия непрекъснато предлага нови и нови ухания. Някои предпочитат да експериментират, а други години наред ползват един и същи аромат. Интересното е, че един и същи парфюм може да ухае различно, нанесен върху различна кожа.

Въпрос: А кога миризмата на кожата се намира в хармония с нашия парфюм?
Отговор: Когато той подхожда на кожата ни…
Затова избирайте внимателно подходящия за вас.

Въпрос: Колко парфюма да пробваме наведнъж?
Отговор: Преди да изберем подходящия за нас, обикновено помирисваме между 3 и 6, а може и повече. Според специалистите надвишаването на 3 броя води до „умора“ на обонянието и отчитането на аромата се изкривява. Ако имате възможност вземете тестери за по-късно, а между всеки нов парфюм помиришете ароматно кафе. То неутрализира парфюмната миризма.

Въпрос: Къде да нанасяме парфюма, за да се усеща повече?
Отговор: Парфюмът се нанася на онези части на тялото, където пулсира кръвта. Това са врата, зад ушите, на китките, между гърдите, зад коленете. Може да пръснете малко парфюм във въздуха и да преминете през ароматния облак.

Въпрос: Къде да не нанасяме парфюм?
Отговор: Не пръскайте директно върху бижута и дрехи, за да не ги повредите. Не пръскайте директно върху кожата, ако сте се излагали или ще се излагате на слънце.

Въпрос: Как да съхраняваме парфюма?
Отговор: Пазете го от светлина и топлина. Затваряйте го винаги след употреба.

Въпрос: Колко често да сменяме аромата на парфюма?
Отговор: Отново според специалистите обонянието ни се променя на всеки 5 години. А и е логично на 20, 30, 40 и т.н. да харесваме различни аромати. Смяната на парфюма не означава смяна на характер или възгледи, но може да подчертае вашето излъчване, да ви успокои или да ви тонизира.

Въпрос: Какво влияе на аромата на парфюма?
Отговор: За трайността на аромата казват, че влияе типа на кожата и нейният цвят. Върху тъмната кожа трайността е по-продължителна, в сравнение със светлата. Мазната кожа също съхранява аромата по-дълго, отколкото сухата кожа.

Въпрос: Влияе ли настроението върху аромата на парфюма?
Отговор: Аромата на парфюма се подсилва от положителното настроение и добрата форма. Когато сме под стрес или в лошо настроение, ако ни е страх или сме тревожни, тялото ни излъчва специфичен мирис, който дори се разпознава на подсъзнателни ниво от другите. И този мирис е по-силен дори и от всеки парфюм.

Въпрос: Какъв аромат да изберем, за да повлияем на настроението си?
Отговор: За зареждане с енергия използвайте флорални и цитрусови аромати. За да постигнете релаксиращ ефект, изберете ориенталски.

Има парфюми за всички: за почитателите на цветя, за оптимистите, за романтичните, за всички…

Очаквайте следващата седмица продължение…

Предложения за парфюми вижте тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *