10 начина за лечение на очите…с билки
her-eye-1502144

При перде на очите
Кисел трън: 1 ч.л. ситно нарязани корени се варят 10 минути на тих огън в половин литър вода. След изстиване отварата се прецежда и с течността се правят компреси на очите.
Живовляк: Смесват се и се разбъркват внимателно по 50 г листа от живовляк и стръкове от очанка. 2 с.л. от сместа се заливат с 400 мл гореща вода. Отварата се оставя да поври за 10 минути на тих огън и след изстиване се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 3 пъти дневно преди хранене.

При отслабнало зрение
Алое: 200 смлени на машинка за мелене на месо листа от алое и 300 г мед се варят в 500 мл червено вино на водна баня. Оставят се да поврят 1 час на тих огън. След като изстине, отварата се прецежда. Пие се по 3 пъти на ден по 1 с.л. 20 минути преди хранене.
Черна боровинка: тъй като е много ефикасна за засилване на зрението, народните лечители препоръчват да се яде често от плодовете и.
Червен кантарион: 1 с.л. нарязани стръкове от билката се заливат с 400 мл вряла вода. Оставят се да покиснат 15 минути, след което отварата се прецежда. Пие се по 3 пъти на ден по 1 винена чаша преди хранене.
Блатен аир: със затворени очи клепачите леко се намазват с прясно изцеден сок от блатен аир. След 3-4 минути се измиват във студената вода. Това се прави няколко пъти на ден.

За успокояване на възпалени очи
Шипка: 1 с.л. леко счукани плодове от шипка се варят 10 минути на тих огън в 200 мл вода. След изстиване отварата се прецежда и с течността се правят компреси на очите.
Бяла ружа: взема се ч с.л. корени от бяла ружа и се сварява в половин литър вода. След като ечността остане наполовина, се сваля от котлона, прецежда се и с отварата се промиват очите.
Жълт кантарион: 1 ч.л. жълт кнтарион се запарва в 200 мл гореща вода. Отварата се оставя да покисне четвърт час и се прецежда. С така приготвената запарка се мият очите или се правят компреси.

При сълзене на очите
Лайка: Смесват се 20 г цвят от лайка с 15 г стръкове и корени от цариче и с по 10 г стръкове от очанка, корени от дилянка, цвят от люляк и стръкове от седефче. 3 ч.л. от сместа се заливат с половин литър студена вода, оставя се да покисне 8 часа, след което се загрява до кипване. Правят се компреси на очите с топлата течност.

очизрение Продукти за очите вижте тук …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *