Да подобрим настроението с цвят!
colors-2-1199489

Да използвате цветовете правилно в своето ежедневие, може да ви донесе само ползи. Дали в облеклото или като аксесоар, настоението може да се подобри, само от един цвят!

За да си върнете добрата форма, добавете розово – цветът на любовта и красотата. Ярко, бледо или наситено, то ще ви успокои, ще разсее лошото настроение и ще ви сбилижи с хората около вас. Придава на лицето здрав и свеж тен. „Сложи си розовите очила“ и ще бъдеш щастлив и оптимистично настроен. Розовото успокоява и изпълва с увереност, напредваш с лекота. Цветът потиска апетита, с което спомага за връщането на стройната фигура. Изберете розова чиния/покривка или маса, за да бъдете елегантни без убийствени диети.

За да се избавите от стреса, изберете синьо – цветът на безкрайността и дълбочината. Цветът на свободното време, ваканцията, сияйното небе и неибятното море. Единствено наситените му нюанси навяват на студенина. Ако шефът е избрал тъмно син костюм, то е за да покаже сдържаност и дистанцираност. Напрежението може да намалите с морскосиньото и светло синьото. Тези нюанси придават усещане за пирота и вдъхват доверие. Бледосиньото пък известно със своя болкоуспокяващ ефект. Ако ви боли глава, погледнете небете и останете загледани няколко минути, така ще си върнете хармонията и ще се успокоите.

За да се чувствате сигурни, изберете червено – цветът на действието, самочувствието, властта и движението. Червеното е цветът на страстта, затова се подаряват червени рози и изкушаващи рубини. Използвайте го винаги, когато искате да привличете вниманието. С червено червило, устните ви ще изглеждат изкушаващо магнетични. Цветът тонизира, засилва мотиващията и намалява съмненията. В случай, че сте напрегнати и раздразнителни, избягвайте цвета, защото ще засили гнева и агресията ви.

За да се чувствате енергични, изберете оранжево – цветът на енергията, радостта и топлината. Прави ни позитивни и унищожава отрицателните емоции. Оранжевото помага за спонтанността и общуването ви, ще стимулира динамичността и интелекта. Много е подходящ за зимните месеци, защото действа като хапче срещу депресията, Чувствате ли се уморени и отпуснати, погледнете към оранжево. Веднага ще се почувствате свежи и бодри.

За да засилите чувствеността, изберете зеленото – цветът на вътрешната хармония. С негова помощ ще пренасочите силите и енергията си в желаната посока, ще посрещате със сигурнот и увереност проблемите. Зеленото подобрява концентрацията и успокоява очите. Подпомага ендокринната система и производтвото на хормони. На лицето придава блед тен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *