Хитринки за боядисване на косата вкъщи
red-hair-1545764

1. Ако купувате боя за коса за първи път, то потърсете подходящия цвят в някой голям магазин. Там изборът ще е по-богат и ще ви е по-лесно да откриете точния нюанс.

2. Когато се колебаете между два оттенъка, фризьорите препоръчват да вземете по-светлия. Причината за това е, че всъщност винаги ни се струва, че цветът на косата ни е по-тъмен, отколкото е в действителност. По-светлият нюанс може по-лесно да бъде коригиран, ако не ви харесва.

3. Ако искате да смените радикално цвета на косата си, то е добре да проверите дали дрехите в гардероба ще отиват на новия нюанс. Ако досега сте се обличали в розово, едва ли огненочервения нюанс ще им подхожда.

4. Ако досега сте използвали къна, то използването на боя, за да промените цвета на косата си, ще е безмислено. По-добре изчакайте косата да израсне, за да се боядисате.

5. Независимо какъв нюанс сте избрали, той ще стои по-добре на жизнена и здрава коса. Нанасяйте маска на косата си 1-2 седмици преди да се боядисате. Така ще имате по-красива коса, ще подсилите косъма, а и оттенъкът ще стане по-наситен.

6. Преди да започнете да се боядисвате, трябва да прочетете внимателно упътването. Различните продукти се нанасят различно, затова не чакайте последния момент. Направете си и теста за алергичност, който изисква 48 часа преди боядисването.

7. По време на боядисването е добре върху косата ви да няма никакви стилизиращи продукти, защото това може да възпрепятства хващането на боята.

8. Преди да започнете да се боядисвате си осигурете „свободен“ терен. Бъдете сами, за да сте спокойни, че някой няма да ви прекъсне или да ви карат да бързате.

9. Ако носите очила и ви е нужно да бъдете с тях докато се боядисвате, то можете да обвиете рамките с фолио, за да ги предпазите от изцапване.

10. Ако нямате стара хавлиена кърпа, която да използвате при боядисването, то потърсете такава с тъмен цвят, за да не и личи толкова, ако я изцапате.

11. Ако искате да освежите цвета си, използвайте боя „тон въвху тон“ или с добавяне на няколко дискретни кичура. При малки корекции „щетите“ винаги се възстановяват по-лесно.

12. Драстичната промяна от брюнетка в блондинка оставете на специалист. Вкъщи процедурите са трудоемки, а и изтощават косъма, защото първо трябва да се обезцветите. Преди да вземете такова решение е добре да изпробвате перуки, за да сте сигурни, че новият цвят ще е в синхрон с тена на лицето, веждите.

13. Ако косата ви е дълга, преди боядисване, се убедете, че състоянието на косъма е добро. Ако краищата са изтощение е по-добре първо да се подрежат, защото има опасност да започнят да „цъфтят“ след боядисването. Купете си 2 кутии с бои, за да сте сигурна, че ще ви стигне боята.

14. Ако косата ви е къса, а искате да сте на кичури, ще ви е трудно да ги направите равномерни в домашни условия. Ако все пак решите да го направите сами, то нека е веднага след последното ви подстригване.

Сами ли се боядисвате или се доверявате на фризьора?

красотаПродукти за косата вижте тук …

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *