Да се преборим с най-честите комплекси на мъжете
man-silhouette-1525996

Не съм достатъчно богат!
Познава се по: Често говори, че иска нова спортна кола, жилище в луксозен квартал, маркови дрехи. Не обича да говори за пари и нарича снобари всички, които живеят по-охолно.
Решението: Обръщайте внимание на добрите неща, извън материалното. Така той ще се успокои, че има много неща, които не се купуват с пари и не само скъпите подаръци се оценяват. Най-вероятно му е трудно да си поставя правилно приоритетите си.

Не съм достатъчно реализиран!
Познава се по: Всяка вечер се прибира уморен от работа, независимо, че може и нищо да не е правил. Предпочита да говорите за всичко друго, но не и за професионалните му проблеми.
Решението: Профеионалната реализация е много важна за мъжете, но е възможно да не е попаднал на подходящото място или да се е насочил към подходящата професия. Поразпитайте го какво е обичал да прави като малък, какви са били мечтите му и го насочете към някакво хоби. Ако се увлича по нещо, в което е добър, ще се чувства по-удовлетворен и ще понася по-спокойно служебните трудности.

Не съм достатъчно добър любовник!
Познава се по: Ако по време на интимност ви пита почти за всяко нещо дали ви харесва, то той е или прекалено грижовен и внимателен, или страда от ниска самооценка като любовник. Ако добавим и непрекъснатите му въпроси за миналите ви връзки и сексуален живот, то той най-вероятно има натрапливото желание да се сравнява с някого. Възможно е дори да ви упреква, че заради това не се чувства комфортно и не може да се отпусне в леглото.
Решението: Ще трябва да положите нужните усилия и да намерите подходящите думи, за да изтъкнете, че го харесвате, че сте избрали него пред всички останали, че се чувствате прекрасно и т.н. Не се впускайте в грандиозни лъжи, бъдете нежни, мили и честни с него.

Не сме на едно ниво!
Познава се по: ако любимият ви често казва, че няма честно изкарано богатство; ако твърди , че вече всеки може да си купи диплома или да завърши висше образование, то вече имате проблем. Най-вероятно страда, ако вие имате по-висока степен на образование или сте по-добре платена, по-реализирана и т.н.
Решението: Истината е, че всеки има своите плюсове и минуси и е много вероятно взаимно да се допълвате. Разликата в статута ви не винаги означава проблем. Понякога партньорът ви може да има добра самооценка и отношенията ви да са стабилни. Какво да направите, ако не е така?! Със сигурност не му казвайте открито, че това поведение му вреди. Открийте и наблегнете на общите ви интереси, а не върху това, коеето ви разделя. Поставяйте си заедно цели и ги следвайте, така различията няма да имат голямо значение.

Неувереност!
Познава се по: ревността. Според специалистите ревността е най-изявленото проявление на комплекса за непълноценност.
Решението: Уважавайте партнцора си и му казвайте реовно кои негови качества харесвате. Не припомняйте физическите му недостатъци – ръст, плешивост, фигура. Ако проявяването на ревност не е постоянна, то не правете голям въпрос от това. Друг е въпросът ако случаят е краен и партньорът се държи агресивано или унизително с вас. Тогава може би е добре да преосмислите отношенията си и да прецените дали си заслужава жертвата, която правите.

Аз съм най-добър и мога всичко!
Познава се по: ако партньорът ви се стреми да е лидер във всичко и е прекалено старателен.
Решението: Замисляли ли сте се колко му е трудно да се опитва и да бъде най-добър във всичко? Покажете му, че го харесвате и обичате такъв какъвто е. Тогава той ще прави неща за вас от обич, а не за да ви се доказва непрекъснато. И ако все пак ви е обещал нещо, но не е успял да го изпълни – не му натяквайте, а заедно намерете друго решение.

Вечно измамен!
Познава се по: не вярва в чистата любов и непрекъснато ви разказва за края на предишните си връзки (естествено зарязан). Не търси голяма интимност , а при ваши опити ви отблъсква.
Решението: Добрата новина е, че тези мъже се срещат най-рядко.. Среща по-често при жените. Не бъдете прекалено инициативна за интимност, защото ще го изплашите. Решителността ви да бъдете заедно също е плашеща за него, защото с тази решителност може и да го замените с друг. Бъдете искрена и спонтанна, това ще го изненада със сигурност и ще ви даде шанс да бъдете заедно.

Вечно млад!
Познава се по: Жената до него е много по-млада или има млада любовница. Поведението му или да демонстрира прекалено отношенията им, или да не ги демонстрира от страх по-млад мъж да не отнеме жената.
Решението: Ако не желае да ходите на публични еста или да се срещате с хора – не го насилвайте. Казвайте му често, че сте с него, защо връстниците ви не ммогат да ви предожат това, което той. Обяснете му, че сте с него, защото ви харесва и ви е приятно заедно.

Винаги съм втори!
Познава се по: харесва ви, но не смее да предприеме първата крачка. Накрая отива при друга. Не вярва, че красива жена като вас е свободна. Ако все пак набере смелост да се запознаете, то мисълта, че трудно ще задържи вниманието ви, ще го тормози непрекъснато.
Решението: Бъдете инициативна.Виждате, че ви наблюдава, вие също го харесвате – запознайте се и покажете внимание. Той ще се отпусне и ще разбере, че с вас лесно се общува.

Сблъсквали ли сте се с някои от тези комплекси и как се справихте вие?
Коментирайте или ни пишете на yoursofia@yoursofia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *