Как да станем по-привлекателни?
Lucky Dice showing a pair of sixes.

Колко често ви е случвало да се запознаете с човек, който няма забележителна външност, но когато си тръгвате да си кажете: „Колко ярка личност!“? Тези хора притежават чар и харизма. Нея я притежаваме всички, но малцина се възползват от нея и я използват. А харизмата всъщност е набор от личностни качества, които привличат околните. И като такива те могат да се овладеят и превърнат в наш навик.
5-те основни признака на харизматичната личност са:
– Много често мнението им не съвпада с общоприетото. И не се страхуват да го изразят.
– Уверени в себе си и не се страхуват дори да изглеждат глупави или смешни. А хората харесват личности, които са способни на самоирония.
– Вярват в собствените си сили и подкрепена от знания и факти, те лесно я предават на околните.
– Занимават се с неща, които са им интересни. Така стигат до края на своите цели с удоволствие.
– Те са оптимисти. Способни са да извлекат полза от всяка ситуация и не приемат грешките си за провал, а се учат от тях.
И най-важното е, че всеки може да се превърне в ярка личност, когато твърдо го реши и е готов да работи над собствения си вътрешен свят. Работата е дълга и упорита, но резултатът си заслужава.
Можете да започнете с 3 лесни задачи за развиване на увереност и реална самооценка.
1. Започнете работа над себе си. Научете се да се усмихвате, не е задължително да е на всички, но поддържайте спокоен, заинтересован и доброжелателен израз на лицето. Хармонизирайте жестове и усмивка. Спокойно можете да тренирате пред огледалото, докато постигнете изражението, което е точно за вашето лице. Правете естествени жестове и не се суетете при среща, чудейки се какво да правите с ръцете. Важно е да синхронизирате тон и жестикулиране. На емоционалният му подхожда, но ако начинът ви на говорене е сух и неемоционален, то прекомерното жестикулиране не би направило добро впечатление и не би оказало позитивно влияние на вашата харизматичност.
2. Анализирайте начина си на обличане. Харизматичната личност има добре обмислен имидж. Облича се оригинално, но не задължително скъпо или по последен писък на модата. Носи това, което му е удобно и в което се чувства комфортно, което засилва излъчването на увереност и обаяние.
3. Развийте въображението си. Обикновено едни от най-харизматичните личности са тези, чиято работа е свързана с обществени изяви. Те най-бързо „се научават“ да я използват. Ако нямате такава възможност, то можете да си разигравате роли. Представете си, че сте известни артисти или успешни предприемачи и в следващите 30 минути, застанали пред огледалото, тренирайте. Вижте своите жестове, изражение, начин на говорене. Отработвайте ги, докато станат вашите желани. Представете си, че сте на интервю или на някаква церемония. Мислено минавайте по ситуацията и наблюдавайте поведението.
Разиграването на подобни ситуации и игри ще повиши самооценката ви и ще ви помогнат да развиете своята собствена харизма.
Кога започвате?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *