Жената на 30 в леглото!
passion-1486296

Мит или реалност е, че сексуалният връх при жените настъпва на 30?!
Това твърдение идва от американския сексолог Алфред Кинси. Според него жените на 30+ много по-често изпитват оргазъм отколкото 20+ годинишните например. Освен това на тази възраст жените са по-склонни да експериментират в леглото,т.е. на тази възраст те откриват секса и най-важното е, че той им носи удоволствие.
Обаче, ако си мислите и чакате, че след партито за 30-годишнината ви, всичко ще се случи като с магическа пръчка…грешите.
И тук изниква въпросът: Какво представлява сексуалния връх?
Това е:
– времето на максимална сексуална активност. Свързано е с най-високото равнище на половите хормони: естроген. (При мъжете тестостеронът е най-висок около 20-тата им година, а при жените естрогенът 8-10 години по-късно).
– сексът доставя най-голямо удоволствие ( а това няма връзка с възрастта).
Достигането на сексуален връх при жените е свързано с тяхното самочувствие. Ако жената се чувства самоуверена, ако се обича и уважава достатъчно и приема тялото си, ще бъде достатъчно освободена, за да се чувства всеки път хубаво в секса. Това е тайната на сексуалната удовлетвореност – да бъдеш в хармония със себе си, да имаш правилен партньор и подходящи условия.

Ето няколко условия, за да разберете дали изживявате сексуалния си връх:
– Ако нямате притеснения директно да кажете на половинката си, че ви се прави секс.
– Ако сте уверена, че сте по-опитна и по-смела, отколкото сте била на 20 години.
– Ако не мислите в коя поза ще ви се вижда по-малко коремчето.
– Ако сте наясно, че сексът е хубав, дори да не успеете този път да стигнете до връхна точка.
– Ако можете спокойно да кажете на партньора си какво ви харесва в леглото.

Дори и до този момента да се съмнявате, че сте достигнали сексуалния си връх, не го превръщайте в цел. Понякога в живота на двойката има периоди, в които сексуалния живот остава на заден план. Раждането на дете може да породи период, в който да липсва желание за секс. Причината за това е, че организмът е доволен от изпълнението на една от основните си функции да продължи рода и за момента да няма нужда от допълнително удовлетворение. Проблемите или многото ангажименти в работата, също могат да бъдат причина за отръпване от любовни ласки. Друга причина е някакъв проблем в отношенията между двамата, без това да означава край на любовта и който може да се разреши. Едно от най-важните условия, за да се радвате с половинката си на добър сексуален живот е, да не го превръщате в рутина – опитвайте, фантазирайте и експериментирайте, без да го превръщате в секс маратон или състезание за подобряване на рекорди.

Запомнете че, сексът има положителен ефект не само върху вас, но и върху партньорските ви отношения. Чрез него не само продължавате рода, но и ще бъдете здрава, свежа, красива и в добро настроение.

Хубавият секс не започва в тялото, а в мислите! Радвайте се на живота, той е само един!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *