Как правилно да се храним, за да подхраним мозъка си!
food-2-1325003

За да сме спокойни за добрата ни мозъчна функция е добре да внимаваме какво слагаме в чинията си!

Четирите основни продукта за правилното функциониране на мозъка са:
1. Гинко Билоба – екстрактите от листата на дървото са едни от най-предпочитаните от фармацевтите. Подобряват кръвната циркулация и стимулират запаметяващите способности при възрастните хора.
2. Рибата – особено мазните видове като сьомгата и скумрията, аминокиселините от типа омега – 3 и рибеното масло са известни със способността си да подобряват менталния капацитет. Няма доказателства за ефекта им върху интелигентността, но системната им консумация е препоръчителна за доброто функциониране на „сивите клетки“.
3. Горски плодове – доказано е, че боровинките подобряват бързината на мозъчната дейност.
4. Кафето/чаят – съставките в тези продукти имат стимулираща дейност и повишават менталните способности. Според изследвания, жените на възраст над 65 г ще забавят деградацията на мозъчния си капацитет и дори го подобряват, ако пият три чашки кафе на ден или 6 – чай. Не се препоръчва единствено при проблеми със сърцето или кръвното налягане.

Какво друго да правим, за да помогнем на мозъка си?
да пием вода, защото мозъкът има нужда от достатъчно количество вода. Особено през лятото, менталните смущения и липсата на концентрация, се дължат на дехидратацията на организма.
да слагаме в чинията си повече зеленчуци, риба и по-малко месо. Главният енергиен източник на мозъка ни е смес от минерали, аминокиселини, витамини и малко мазнини.
да консумираме пълнозърнени закуски при дългосрочно интелектуално натоварване, за да доставим на мозъка си необходимата му енергия.
да приемаме хранителни добавки, ако не можем да си осигурим правилния начин на хранене като не трябва да разчитане единствено на тях.

мозъкдобавки Продукти за памет и кръвооросяване вижте тук …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *