Една по-различна гледна точка за грипа
headache-1434466

Оказва се, че грипните вируси освен силно заразни и доста изтощителни, са и необходими. Естествено това едва ли го мислят боледуващите, но пък е според един от клоновете в медицината – епигенетиката. Според нея, грипът може да помогне на тялото да се изчисти от променените клетки, които да станат причина за хронични заболявания.
Според това направление в медицината нашите гени, нашето ДНК не е константа, която само се наследява, а се променя. Влияят средата, лошите мисли, стреса, умората. И всичко това се „складира“ и „запаметява“ и предава след това на следващото поколение. Вече повече от 20 години се правят различни изследвания, които доказват, че дори могат да бъдат изключени гени чрез хранене още в майчината утроба. Изследванията не са върху хора, но се смята, че процесите в човешкия организъм биха протекли по подобен начин.
Така че, нашите клетки, се оказва, не мутират случайно, а отразяват мисли, чувства, физически страдания.
За поддържане на здрави гени освен навиците за добро хранене и физическа култура, вече можем да добавим и любовта, радостта, приятните емоции, амбицията и жаждата за победа и успех.
И ако все пак вирусът е стигнал до вас приемете го като пречистване: всички симптоми като температура, умора, желание за почивка и др. са заради включената защита на организма да се справи със заразените клетки с вируса. А най-лесно пробиваемите клетки са мутиралите клетки, т.е. те първи биват унищожавани. Човешкият организъм е сложна система, която има силата да се самопречиства. И ние трябва да и да дадем шанс да го направи.
Затова, когато все пак вирусът ви хване:
1. Не приемайте, че просто боледувате, а и лекувате организма си.
2. Не го „карайте на крак“. Борбата с вируса е изтощителен процес и изисква почивка.
3. Давайте на организма си повече течности, а не го претоварвайте с допълнителна работа по храносмилане.
4. Повишената температура е необходима за разпада на излишните клетки, затова попитайте лекаря си, колко бихте могли да изчакате, преди да я свалите.

И най-вече слушайте тялото си, заредете се със спокойствие и по-позитивни мисли.
И всичко по-горе в никакъв случай не означава, че не е нужно да посетите лекаря си. Напротив, лекарите са затова :)

Натурални продукти за имунна система, простуда, грип вижте ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *