За силата на етеричните масла
oils-1424296

Етеричните масла се извличат от растенията и съдържат множество активни молекули. Това е и причината да бъдат ефективни дори и в съвсем малки дози. Те могат да се вдишват, могат да се мажат върху кожата и да се слагат във ваната. В определени случаи дори се и приемат вътрешно. Може да сложите няколко капки в душ-гела си и да го разбъркате добре. За масаж са необходими до 6 капки в една супена лъжица масажно масло/олио, а за вътрешна употреба не повече от 2 капки до 3 пъти дневно върху бучка захар.
Вътрешната употреба на етерични масла може да има последствия, затова се консултирайте с личния си лекар!
Ето и за какво можете да използвате някои от тях:

Риган – при напрегнатост и за отпускане. Масажирайте с 1 капка масло от риган слънчевия сплит (точката под гръдния кош). През деня можете да си сложите по една капка и върху китките, а вечерта направете масаж на стъпалата като добавите и по една капка масло от портокал и лайка.

Канела – помага при стомашно-чревни разстройства, защото има свойствата на антибиотик. 1 капка масло от канела в 1 к.л. мед , 4 пъти дневно, ще би облекчи.

Лаврово дърво – напоете клечка за уши с етерично масло от лаврово дърво и бързо ще облекчите дразнещата афта в устата. 3-4 пъти дневно е достатъчно. След измиване на зъбите можете да си правите гаргара с 2-3 капки от маслото в малко количество 30-градусов спирт,без да гълтате.

Лавандула – етеричното масло е много подходящо при изгаряния. След като охладите мястото в студена вода за около 15 минути и нанесете върху засегната кожа по 2 капки масло 2-3 пъти дневно. Това е подходящо за изгаряния от първа и втора степен. Маслото от лавандула е идеално средство за успокояване на кожата след ухапване на насекоми, опарване от медуза. Идеално средство срещу комари. 2-3 капки в шампоана или лосиона за коса, ще предпази и от нашествие на въшки по главата на деца и възрастни.

Как да изберем, използваме и съхраняваме етеричните масла?
– При избора и проверявайте дали са 100% натурални и чисти.
– Етеричните масла се повреждат от светлината. Купувайте ги и ги съхранявайте с тъмни стъклени флакони.
– Етеричните масла не се препоръчват при бременни и деца под 6 години.
– Спазвайте указанията, написани върху опаковката на всяко масло.
– Не ги поглъщайте в чист вид или разтворени във вода.

Идеи за използване:
Прочистване на въздуха в апартамента: Можете да използвате всяко етерично масло, като го разпръснете из стаите. Полезно е при грипни епидемии и можете да използвате пулверизатори от аптеката или магазините.
Против акари: Използвайте масла от индийски люляк или камфорово масло. Напръскайте завесите, килимите, матраците при затворени прозорци и врати. Оставете за 30 мин, като никой не влиза в помещението. Проветрете и почистете с прахосмукачка.
Против въшки: Смес от 1 капка риган, 2 капки лавандула и 5 капки жожоба. Намажете косата, оставете да действа 30 минути и измийте с шампоан след това. Подходящо е и за деца под 7 години.

кракаходила Още продукти вижте тук …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *