Лесни начини за поливане на цветята, докато ни няма
watering-can-1418894

1. Напояване с дебел вълнен конец. Вземете съд с вода (по-добре шише) и го поставете на по-високо място от саксията. След това потопете дълбоко във водата единия край на вълнения конец, а другия вкопайте на 3-4 см в саксията. Постарайте се връзката между саксията и съда да е стабилна.

2. С мъх. Покрийте повърхността на пръстта в саксията с мъх. Този метод е идеален, ако отсъствате от дома за не повече от 1 седмица. Поставете саксията предварително за 3-4 часа в съд с вода, след това оставете непоената вода да се оттече, след което покрийте с мокър мъх.

3. Капково поливане. Използвайте бутилка от минерална вода или специално пригоден за случая въд с вода, от който тя бавно да капе.

4. От подложките. Този метод не е подходящ за продължително осъствие, защото кисненето на корените във вода, може да доведе до загниването им.

Преди да се доверите на тези методи, е добре да ги изпробвате предварително. Така ще намерите най-подходящия за вас. В случай, че нито един от тях не ви допадне, се доверете на стария изпитан метод: съседката.

Знаете ли как температурата влияе върху растенията?
При ниски градуси – листата се свиват, потъмняват и падат
при висока температура – долните листа увяхват, а краищата на останалите потъмняват
при прекалено топъл въздух – цветовете увяхват бързо
при резки промени в градусите – листата бързо пожълтяват и опадат.

No comments yet Categories: Цветя Етикети:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *