Какъв цвят да носим, за късмет, според зодията ни
tower-clock-1234016

Овен – яркочервен. Цветът символизира дързостта, устрема, вечната инициативност и нестихващата енергия, които са характерни за Овена. Водещата му планета е Марс, която наричаме още Червената планета. Този цвят привлича успеха и предполага материално процъфтяване. Когато Овенът носи червено, той внушава самоувереност и предизвиква уважение от страна на околните.

Телец – синьо. Цветът се свързва с мисловността, възвишения идеализъм, съзерцанието на природата и духовния кипеж. Символизира дълбокото чувство за вярност и чувствителността, която е хармоничната страна на Телеца. Той не понася червеното, а се успокоява от цета на небето, от розовото и цикламеното. Планетата му покровител – Венера също е белязана със синкаво-бяло.

Близнаци – жълт. Топлите и жизнени нюанси му вдъхват усещане за волност, освобождават го от тягосното бреме на еднообразието, въодушевяват за полет на фантазията и възвисяване. Цветът е по-въздействащ, когато е съчетан с тъмни тонове. При пестеливо използване той се превръща в акцент, който уравновесява променливите настроения и изменчивост на природата на Близнаците.

Рак – зелено и сребристо. Свебристото е символ на честността и истината, а хладното зелено се съчетава идеално със сребристия. Тези два цвята дават енергийна подкрепа на Рака, предпазва го от прекалената му мнителност и свръхчувствителността му. Небесната му покровителка е сребърната Луна.

Лъв – оранжево и златисто. Оранжевият цвят символизира кралското достойнство и щедрост и идеално се съчетава с лъвския характер и темперамент. Облечен в златисти тонове, Лъвът се чувства по-въодушевен, по-силен и по-уверен в себе си. Това са и цветовете на Слънцето, неговият небесен покровител.

Дева – меко синьо. Този нюанс я успокоява, уталожва гнева и силните и страсти. Обличането в лазурно синьо, смекчава склонността на Девата към безпокойство и чувствителност, помага и да се спаси от депресията и я пренася към забележителното за тази зодия състояние на равновесие и мекота.

Везни – кармин (червено) и наситено розово. Карминът се смята за цвета на добрия вкус, познат е и като „миланско червено“. Наситено розовото символизира изтунченост, хармония и любов – качества, които са присъщи на Везните. И двата цвята хармонизират със синкаво-бялото сияние на неговата планет-покровителка – Венера.

Скорпион – наситени нюанси на червено и черно-винено. Тези цветове са символи на дълбоката чувственост и страст, които непрекъснато терзаят скорпиона. Наситено черното, което е противоположност на червеното, е част от силните контрасти в проявите на тази зодия и успешно внушава усещането за тайнственост, загадъчност и фатален магнетизъм, който скорпионът излъчва.

Стрелец – нюанси от синьо до червено. Пурпурночервеното идеално подхожда на вечните търсачи на истината. Богатият му жтейски опит го тласка от пасивност и съзерцателност до активно изразходване на сили, емоции и страст. Кралският пурпур (смес от синьо и червено) е символ на вътрешно присъщите благородство и възвишеност на Стрелците.

Козирог – кафяво и зелено. Кафявото е цвят, който олицетворява упоритите усилия и систематичния характер на Козирога, неговата умереност, консерватизъм и непоколебима воля за успех. Като земен знак, Козирогът се стреми към стабилност и професионален престиж. Зеленото го освобождава от предразсъдъците му и го доблиава до природата му, която зад резервираната му външност жадува за топлина, ведрост и уют.

Водолей – индигово синьо. Съчетавайки го с пурпурночервено, то точно отразява ширината на мисълта и размаха на въображението при тази зодия. Тези цветове му двъхват уважение и почит у околоните. Тези два цвята напомнят на Водолея за необходимостта от лоялност и коректност към онези, които са му оказали доверие.

Риби – светли нюанси на зелено и на морската пяна, виолетово. Зелените нюанси са свързани с богатото въображение, творческите пориви, мечтателността и способността на Рибите да разрешават деликатно проблемите. Точно на тази страна на сложната им природа, съответства бледозеленото. Виолетовото им придава повече самочувствие и вяра в себе си. Изостря изтънчената им чувствителност и насърчава творческото начало у тях.

Източник: из печата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *