Какъв е най-сигурният начин да се отървем от меланхолията?
present-1-1313203

Всеки ден да правим по нещо добро и да предизвикваме усмивка на радост на лицето на друг човек. Това е краткият отговор!
Това правило е особено валидно за всички, които са в меланхоличен етап или са се фокусирали върху негативни мисли. Валидно е и за всички, които изпитват безпокойство и страх.
Стремежът да доставим удоволствие на някой друг, няма да ви позволи да се затваряте в себе си и да мислите за своите страхове. И всъщност правейки добро на другите, вие правите добро на себе си. Грижейки се за радостта на другите не само ще ви отвлече мислите ви, но и ще подобри социалния ви живот, ще се зародят нови запознанства, което ще увеличи собственото ви удоволствие.
Започнахте ли вече да мислите какво добро ще направите днес? Вариантите са много и не е нужно да е нещо голямо:
– попитайте съседите си как са;
– направете комплимент на продавачката;
– поинтересувайте се от колегите си;
– проявете съчувствие;
– кажете нещо приятно на ора, които срещате.
Озареният поглед на човека срещу вас, към който сте се отнесли като с личност, а не като част от обстановката, със сигурност ще повлияе и на вашето добро настроение.
Ако днес някой искрено ви благодари и видите щастливото му лице, бихте ли продължили да сте все така унили? Едва ли.
Една китайска поговорка гласи: „Аромат на рози лъха винаги от онази ръка, която ги дава“
И ако сте от тези, за които интересът към околните е прекалено маловажен (дори глупав) в сравнение с интереса към вашата личност, или сте от тези, които са се втренчили във финансовото си благополучие. Ако сте от тези, които си мислят, че първо трябва да оправят себе си, за да се поинтересуват от другите. Или, че е просто загуба на време, то:
Предизвиквам ви днес да направите искрен комплимент или да проявите жив интерес към някой и да проследите реакцията му. Или просто благодарете за нещо, за което сте забравили.
Ще очаквам да ми пишете за резултата!

И така: Забравете за собствените си неприятности като се опитате да подарите малко щастие на другите. То ще ви се върне.

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *