Да направим приказна стая за нашето бебе
batu-s-room-1315064

Ето какво е най-важно да съобразите, за да направите удобна, практична и красива стаята за вашето бебе:
1. Цветовете:
– за момиченце са подходящи кремаво, розово, бледолилаво.
– за момченце – синьо, жълто, бяло.
– и за момиченце, и за момченце – кремаво, жълто, бежово, бледозелено.
Обърнете внимание, че цветовете като небесносиньо, кремавото и зеленото са по-успокояващи цветове, а ярко жълтото, ранжево са по-енергизиращи.
При по-светли цветове на по-късен етап ще ви е по-лесно да я пренаредите за вече поотрасналото ви дете.

2. Декорации:
Декорациите могат да са под формата на геометрични форми, птички, приказни герои или цветя. Декорациите обикновено се добавят като акцент в обзавеждането. Те могат да бъдат залепени на стената – тапети, плакати и др или да заложете на килим, завеси или спално бельо с тези мотиви.

3. Мебелите:
Преди да тръгнете да пазарувате, помислете от какво точно се нуждаете. Помислете и дали вече нямате част от необходимите ви мебели.
– къде ще повивате бебето – на специална маса ли на дивана;
– къде ще прибирате дрешките и аксесоарите на бебето, които няма да са никак малко;
– къде ще кърмите – на специален стол или на дивана – добър вариант е люлещият се стол, защото освен за кърмене, можете да го използвате и за приспиване и успокояване на бебето.
Със сигурност ще ви трябва е легло за бебчо. Преди да предприемете купуването му, обиколете достатъчно магазини, за да сравните не само цените им, но и функционалностите, които се предлагат. На пазара има достатъчно варианти – от обикновено бебешко легло, легло-люлка, легло със сваляща се преграда, до такова което става за голямо дете. Важното е разстоянието между пръчките на преградата да не е повече от 7,5 см, да няма пролука между матрака и решетката, да няма остри ръбове. Дълбочината също е важна, за да сте сигурни, че когато бебето започне да се изправя, няма да има опасност да се преобърне през решетките.

4. Светлина:
При избора на пердета и завеси, съобразете така, че да можете да затъмнявате изцяло бебешката стая. Така хем няма да се буди сутрин от слънцето, но и ще ви е по-лесно да го приспите следобед. Плътните щори също са добър вариант.

Ето и още няколко неща, които е добре да съобразите, когато пазарувате за бебето.
Ако не разполагате с много средства и заложите на вещите втора употреба, то:
– съобразете, че всички продукти имат период, след който започват да стараят и вече не са толкова здрави и устойчиви.
– по старите продукти може да не отговарят на определени изисквания за безопастност – боя без олово, дамаска без вредни вещества.

децадецаПродукти за децата вижте тук …

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *