Абутилон
8HJB-Abutilon

Или както е по-популярно – стаен клен. Прилича на дребен храст, за който, ако добре се грижите, се превръща в очарователно дръвче.
Произходът му е от Бразилия и е разпространено предимно в субтропическите географски ширини. Ако искате да го отглеждате вкъщи, то не забравяйте, че има нужда от повече слънце. През студените дни поставете саксията близо до прозорец, който е с южно изложение. През топлите можете спокойно да я изнесете на балкона или терасата. Температурата е много важна за неговия цъфтеж. Ако през зимата не му осигурите 12-15 градуса, през следващата година няма да цъфне. Ако пък е прекалено топло в помещението, може да бъде нападнато от акари или листни въшки. И спазвайки тези условия, от началото на пролетта до края на лятото ще се радвате на неговите цветове. Те имат формата на камбанки и са в най-разнообразни багри: бели, жълти, червени, розови.
А как се полива? От март до август, цветето се полива по-обилно, а през останалите месеци на годината – по-оскъдно. Ако абутилонът постоянно е в затворено помещение, е добре от време на време да се оросява с вода.
Това растение се размножава чрез резници през пролетта или през есента. Най-добре е това да стане в прясна градинска пръст, обогатена с глина.

Красотата е в нас…и не само!

No comments yet Categories: Цветя Етикети:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *