Шестте лични сили на успеха: шестата
heartshaped-hands-1439591

Шестата лична сила на успеха е: Силата на любовта

За първата лична сила на успеха, можете да прочетете: Силата да се освобождаваш
За втората лична сила на успеха, можете да прочетете: Силата на съзнанието
За третата лична сила на успеха, можете да прочетете: Силата на енергията
За четвъртата лична сила на успеха, можете да прочетете: Силата на намерението
За петата лична сила на успеха, можете да прочетете: Силата на избора

„Любовта е основна съставка на успеха. Без нея животът ви е страдание от празнотата. С нея той трепти от топлина и удовлетворение.“ – Глен Ван Екерен

Тази сила се носи по целия свят. И може да бъде почувствана не само в романтичен план, а по всякакъв начин. Тя представлява отсъствието на омраза и страх. Избираме да преживяваме, възприемаме и насърчаваме любовта, което ни помага да видим истинската стойност на нашия живот и помага в по-бързото постигане на цели и желания. Всеки път, когато предпочетем да подходим към нещо с любов, стимулираме действието на всичките си сетива, така че да имаме силата да стигнем до края.
Какво е необходимо, за да се възползваме максимално от тази сила? Стартовата точка е да изпитвате любов към себе си. Без нея няма как да отворите сърцето си и да изпитвате и други положителни неща. Любовта към себе си не е суетност, нито арогантност, а означава да цените всичко и всички около вас. Погледнете се в огледалото и си кажете, че високо се цените и се обичате, че знаете кой сте. Не търсете недостатъците си, а признайте добрите си качества. Можете да подпомагате процеса като правите хубави неща за себе си: от приятна атмосфера до време за отпускане и пренастройване. Поздравявайте се и се награждавайте за всяка добре свършена работа. И когато сте готови с укрепването на любовта към себе си, можете да я разпространявате и около вас: усмихвайте се, показвайте я с погледа си, с тембъра на гласа. А когато сте в трудна ситуация, поемете дълбоко дъх и си повтаряйте „любов“, „любов“, „любов“. Опитайте се да замените всички отрицателни емоции като страх и гняв с „любов“, „любов“, „любов“. И ако не успеете да успокоите сприхавия човек срещу вас или да разрешите тежката ситуация, то със сигурност ще успокоите себе си, за да вземете най-правилното решение за дадения проблем.

Опитайте следващия път, когато се сблъскате с нещо и не се отказвайте, ако първият път не подейства.

Любовта променя съзнанието и честотата ни. Повтаряйте си: „Възприемам себе си и живота си с любящи очи“ 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *