Шестте лични сили на успеха: четвъртата
An executives financial business strategy on white paper, competitive keywords highlighted.

Четвъртата лична сила на успеха е: Силата на намерението

За първата лична сила на успеха, можете да прочетете: Силата да се освобождаваш
За втората лична сила на успеха, можете да прочетете: Силата на съзнанието
За третата лична сила на успеха, можете да прочетете: Силата на енергията

Нашите намерения са ключов катализатор по пътя към успеха. Всяко наше действие си има цел независимо дали го осъзнаваме или не и затова е нужно да осъзнаем и да поемем контрол върху нашите намерения. Зад всяко действие, решение или поведение, което избираме да проявим, може да се крият много различни такива. И ако постъпката може да остане непроменена, то намерението зад нея може да преобрази последствията, които ще привлечем. Да допуснем, че мотивацията ни да бъдем добри във всяка една ситуация е опит да спечелим одобрението, всъщност се опитваме да накараме околните да ни приемат и манипулираме самооценката си. Какво послание предаваме на себе си? Че не вярваме, че заслужаваме да ни ценят заради самите нас. Първата крачка към овладяване на Силата на намерението е да осъзнаем какво се крие зад нашите действия. Тази сила управлява всичко, което правим, защото дори и най-отегчителната задача е подплатена с някакво намерение. Разбира се, налице е и очевидната цел, но съществува и скрита, неосъзнавана.
Наш е изборът как искаме да преживяваме случващото се. Дали ще се радваме на новата покупка или ще се притесняваме за малкото останали пари? Дали ще се стремим да дадем максимума на работното си място или с досада ще чакаме деня да приключи. Важното е да запомним, че намеренията и стремежите, изпълнени със страх и неприязън, както и манипулативното поведение, създават тревога и депресия, все отрицателни енергии, които увеличат нашето нещастие.

Време е!

Започнете да извършвате дейностите в своя живот с положително намерение. Започнете да възприемате всяка част от вашата реалност с благодарност и доверие, вместо с постоянна тревога. Ако страхът и безпокойството диктуват вашите действия, то тяхната енергия ще води мотивите ви. Забравете за „Ами ако не стане…“, „Ами ако не мога…“, „Ами ако не успея…“ , защото с времето те ще се превърнат във ваши очаквания. Сигурно сте чували за „самоизпълняващите се предсказания“. Фокусът от намеренията на подсъзнателно ниво се трансформира в план, който превръща дадения проблем в реалност.
Нужно е да преследвате целите си, но с идеята, че вярвате, планирате и живеете щастливо сега!
Правете разлика между отчаянието и решителността! Отчаянието е основано на страха от потребността да добиете желаните резултати. Решимостта е намерението да предприемете действия за осъществяване на целите, като през цялото време създавате и щастие още сега, без тях.

Какво можете да направите?
– Не позволявайте да станете роб на един-единствен начин за постигане на целите си. Търсете всякакви възможности.
– Изпитвате ли тревога за целта си, представете си с оптимизъм желания изход.
– Прекарвайте по няколко минути всяка сутрин, като обмисляте или записвате намеренията си за този ден.
– Фокусирайте се върху намеренията си няколко пъти през деня.
– Преоценявайте периодично намеренията относно целта си.
– стремете се да бъдете заети с повече градивни планове, докато изпълнявате рутинните си ангажименти.

Запомнете, че вашите намерения полагат основата на бъдещия ви успех, затова не им позволявайте да влизат в мрежата на съмнения и объркване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *