Шестте лични сили на успеха: третата
electricity-4-1179952

Третата лична сила на успеха е: Силата на енергията

За първата лична сила на успеха, можете да прочетете: Силата да се освобождаваш
За втората лична сила на успеха, можете да прочетете: Силата на съзнанието

Основният мотив на тази сила се съдържа в думите на Уилям Мейкпийс Текъри: „Светът е огледало – той показва на всеки отражението на собственото му лице“
Колкото и невероятно да звучи на някои, но каквото и да правим и където и да отидем, ние получаваме и изпращаме енергия. Нещо като сателит, който приема сигналите на другите и разпръсква своите собствени. Казват, че енергията, която излъчваме определя какво ще ни се случи. Казват, че и ако обмислено избираме какъв вид енергия да излъчваме, определяме и последствията в живота си. Тогава е необходимо да знаем как създаваме личното си енергийно поле.
Тук отново се сблъскваме с това, че всичко се крие в нашето съзнание, чувства и начин на мислене. А как се зараждат те? Начинът на мислене е системата от убежденията, които сме избрали да приемем и следваме. Самите убеждения са в резултат на нашето възпитание и личен опит. Те са рамката на всичко, което преживяваме и толкова сме свикнали с тях, че дори и не си помисляме да опитаме нещо друго. Но независимо как са се зародили и колко време сме живеели според тях, те са въпрос на избор и ние можем да ги променим. Можем съзнателно да се освободим от мисловните си граници, които обикновено поддържат страха и негативността в нашата собствена енергия. Следователно една по-здрава и по-щастлива система от убеждения би бил ключът за по-голям успех във всяка една сфера.
А защо е така? Защото всяко убеждение поражда емоции и мисли, които предизвикват емоционални реакции и комбинацията от това генерира преобладаващата ни енергия, която несъзнателно излъчваме. Настройваме се за успех или провал, щастие или нещастие и кръговратът на енергия и събития няма да се промени, докато сами не решим да възприемем само убеждения, които ни осигуряват по-добър живот. Нашите емоции, мисли и убеждения проникват в съзнанието ни и така се създава очакването, а дори и на едно несъзнавано ниво дори надеждата, че положителният или отрицателният изход ще възникне (колкото и необичайно да звучи).

Съпротивата: Вътрешната съпротива да се възприемат нови, положителни убеждения е заради мисленето ни, че заблуждаваме себе си като отричаме трудностите в реалността, за да си създадем фантастична представа за живота. Или че ако не сме отчаяни няма и да сме мотивирани да правим необходимото. Всъщност е точно обратното: положителните убеждения стимулират много по-голям ентусиазъм и дават много повече енергия, за да издържим.

Съвет: Разкрийте вашите убеждения и разберете кои пречат да напредвате. Освободете се от всяко убеждение, което е отровно или по някакъв начин непочтено спрямо вашата личност.

„Когато мисля по-положително, изпращам по-добра енергия и привличам все по-добри резултати“ – С. А. Тейлър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *