3 причини да се извиняваме на децата си!
mother-and-child-1491114

1. Да се извиним на детето си няма да подрони авторитета ни. Напротив, признавайки вината си, давате добър пример и увеличават уважението на децата си.

2. Когато се извиняваме на децата си, ги предпазваме от чувството на непълноценност. Най-често това се налага, когато демонстрираме гневни чувства, за които почти никога не се сещаме да се извиним.

3. Споровете между деца и родители са нещо нормално, но когато звършекът им е положителен, то неприятното усещане за тях значително намалява. Извинението е един от начините за това и когато усетите, че сте преминали границата на добрия тон или сте казали неща, които може би е трябвало да спестите, би било добре да се извините. В противен случай детето може да продължи да си мисли, че сте му ядосани, дълго след като инцидентът е минал и забравен.

Родителството е една от най-трудните задачи и предизвикателство за всички майки и бащи. Обичайте децата си, дарявайте ги с време, внимание и уважение и те ще ви отвърнат със същото! Бъдете пример за тях и един ден ще се гордеете със себе си и с тях, че сте възпитали добър и успешен човек!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *