Най-накрая тайната на щастливите хора е разкрита!
pink-road-after-life-1561465

Попитали един човек, как е станал щастлив, а той отговорил: „Научих се да бъда щастлив!“ и споделил как е съумял да стигне до върха на щастието.
Първо дал своето определение за щастие: Вълшебен миг, в който се чувствал толкова добре, че се изпълвал с усещането, че е едно цяло със света.
После споделил тайната си как е превърнал този миг в минута, а минутата в час и т.н. – ДЕЙСТВИЕТО. Според него да се оставиш на течението и да чакаш потокът от щастие да те връхлети, е най-голямата грешка.
Още древните мъдреци са казали, че безделието е майка на всички пороци и на куп нещастия. Затова най-добрият начин да не живееш неудовлетворяващ живот е, да се научиш да си създаваш и да правиш неща, които възможно най-много и най-често ще ти дадат усещането за щастие.
Според същият този щастлив човек, щастието си има цена и тя е да следваме определена посока и да бъдем постоянни.
И ако и ти искаш да си на вълната на върховното изживяване наречено щастие, следвай неговите правила и съвети:

1. Бъди винаги готов за общуване – срещай се с нови хора, отиди на ново място, слушай различна музика, купи си нетипична книга. Отвори мирогледа си.
2. Бъди фокусиран върху това, което правиш – каквато и задача да изпълняваш, се старай да я изпълниш добре. Ще се учудиш как и най-неприятната задача може да стане интересна, ако се постараеш над нея. Така ще си по-ефективен и бързо ще приключиш с досадните задължения.
3. Не бъди егоист и споделяй времето и всичко, което можеш с другите хора. Самото чувство, че допринасяш за създаването на един по-добър свят, ще те накара да се почувстваш по-щастлив.
4. Вярвай в себе си – не се подценявай, защото ако смяташ, че си неспособен да се справиш с нещо, то наистина няма да можеш да го реализираш никога.
5. Поемай предизвикателства – може да си поставяш цели, но никога да не ги реализираш. Дори да имаш план за действие, ако не се престрашиш да направиш първата крачка по реализирането, нищо не си направил. Затова постави си предизвикателството, което ще те накара да започнеш. Единственото важно условие е да е във възможностите ти, нито много лесна, за да не те отегчи, нито прекалено смела, за да те откаже.
6. Движи се – да стоиш цял ден пред телевизора или да се излежаваш и да си мислиш, че релаксираш и си щастлив, е доста измамно усещане. Всъщност по-голямо удовлетворение ще изпиташ, ако правиш нещо: разхождай се, учи нещо, танцувай, пей. Накратко: размърдай се!
7. Радвай се на всяко нещо, което правиш – дори и задачите, които трябва, но не обичате, да правите, могат да станат по-леки. Вкарай във всяка от тях и дейност, която ти доставя удоволствие.
8. Бъди безкористен – не очаквай от всяко нещо облага. И ако ти се струва наивно сега, то бъди търпелив и си дай възможност да изпиташ моралното удовлетворени по-късно. А не се знае, може да е и материално.
9. Избягвай самотата – за някои хора е трудно да бъдат сами със себе си, чувстват се самотни, дори депресирани. Всъщност самотата пречи на щастието. Затова докато се научиш да се чувстваш добре в своята компания, не се изолирай задълго от другите. Запиши се на някакъв спорт или колективно занимание.
10. Наслаждавай се на бързолетящото време – на щастливите хора им се струва, че времето лети. Отегчението създава усещането, че времето е спряло и дните едвам, едвам се нижат. А толкова много хора дори не осъзнават всъщност колко са щастливи.
11. Дисциплинирай мисълта си – фиксирай си ясни цели, за да не се луташ в обърканите си мисли. Честата промяна на решенията трудно довежда нещо докрай, а редуването на меланхолия, мечти, отчаяние и възбуда не помага за усещането за щастие.

– Но знаеш ли, казал щастливият човек, най-важното, което трябва да следваш е да не оставаш без нищо да правиш. Защото щастието е навсякъде, дори и в най-простите неща: поливането на цветята, писане на мейли, поздрав към приятел, усмивка, вечеря със семейството.

След това щастливият човек се усмихнал и продължил по пътя към следващата си цел…

Аз вярвам, че всеки може да бъде щастлив!

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *