Как лесно да контролираме мислите си, за да постигнем успех и да бъдем щастливи!
bayside-silhouette-1401003

Трябва ви само малко усилие и последователност и ще се научите как да владеете и съсредоточавате мисълта си в посоката, която искате. Това е като създаване на навик, с който държите контрола над ума си и да промените вида на мислите си. Това ще ви освободи от усещането за непълноценност и неудовлетворение. Ограничавайки мисленето си често ви кара да се чувствате като жертва на обстоятелствата, намалява вярата ви в собствените възможности, от което намалява и способността ви да разгърнете същинския си потенциал и талант.
За да поемете по пътя на успеха, щастието и баланса, е необходмо малка промяна в мисленето и собствените убеждения, защото докато живеете с мисълта, че сте слаби, нещастни или неволите винаги ви съпътстват, то няма как да станете силни и да покажете своите възможности. Ето няколко примери:
– ако непрекъснато говорите или мислите за лошото си здраве, няма как да се надявате да сте силни и здрави;
– ако непрекъснато се съмнявате в своите възможности и не вярвате в себе си, няма как да очаквате да постигнете успеха, за който винаги сте мечтали;
– ако непрекъснато си мислите, че сте нещастни и нямате късмет, няма да промените положението си.

Първото което е добре да направите е да прогонвате от мислите си чувства като гняв, ревност, раздразнение. Крачката за това е да приемете хората и обстоятелствата около себе си такива, каквито са. Избягвайте да мислите за минали неща, живейте в настоящето, за да имате бъдещето, което искате. Не осъждайте!
Постепенно ще се освободите от лошото си настроение, мрачните мисли и страха. Това са нещата, които вътрешно ви притискат и смущават ума ви, като в същото време влияят дори на физическо ниво, защото в организма се отделят отрови, които увреждат клетките. Най-вече се засягат клетките на нервната тъкан и психиката достига до ниво, в което се прогонва надеждата, потискат се желанията за растеж и намаляват умствените способности.
Изисква се воля и постоянство, но лошите мисли трябва да бъдат прогонени от живота ви. Мислете за тях като за врагове, преследвайте ги, победете ги. Изключете ги от живота си.
И когато успеете, ще откриете силата, която задушвате сега, за да разгърнете потенциала си и да можете да устоявате на всички естествении житейски предизвикателства.

Предизвикателство 1: Опитайте една седмица да не използвате фразите „не мога“, „така ми е писано“, „съмнявам се“ и други подобни.
Предизвикателство 2: Всяка сутрин след събуждане си казвайте: „Днес ще ми се случин нещо хубаво“.
Предизвкателство 3: Изградете хигиена на общуване, т.е. опитайте в продължение на седмица да общувате само с хора, с които ви е приятно и да избягвате всички, които ви създават дискомфорт или предизвикават негативни чувства у вас.

Вие можете и аз вярвам във вас!

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *