Вашият път към щастието!
SANYO DIGITAL CAMERA

Понякога ни се струва, че на вид всичко е наред, а се чувстваме тъжни. Ако постоянно изпитвате дискомфорт или недоволство, то това е сигурен сигнал, че някъде в живота ви има празнота, която трябва да запълните. Първата стъпка към това е да разберете къде в живота е тя.
Ситуация: Изведнъж връзката с любимия човек е престанала да е удовлетворяваща за вас, а няма видима причина за това.
Проблемът вероятно не е в самите ви взаимоотношения и не обвинявайте половинката си за всичко. Замислете се дали всъщност не се нуждаете от признание в работата си или родителите си? Дали причината е, че отдавна не сте се срещали с близък приятел, който ви разбира? Или просто не сте отделили онова време за себе си?

Рецепта за щастие. Е, няма да даваме такава, защото животът е коктейл от съставки и всеки трябва сам да открие своите. Има обаче 3 правила, които ако се спазват, със сигурност ще се доближите към щастието:
1. Заобичайте всичко ваше, т.е. приемете семейството, работата, родителите, приятелите си, държавата си такива каквито са. Въпреки, че всеки конфикт в тази област ви са много близки, докто не ги заобичате едва ли ще успеете да постигнете хармония и щастие.

2. Старайте се да бъдете в хармония, т.е. не позволявайте на една единствена област да заеме цялото ви пространство за любов. За мъжете най-често това е кариерата? Но цената за този успех са дълги работни дни и кратки уикенди. Дали е щастлив или се е примирил с това си съществуване? А в същото това време децата му растат (и едва ли ще станат някога достатъчно близки), жена му страда без неговата любов, родителите също изпитват недостиг на внимание. Жената пък от друга страна, след като се омъжи и особено след като роди, превключва на една единствена роля (на майка) и започва да губи емоционалната си връзка със съпруга, с приятелите и дори със света наоколо. А всъщност нареждането на приоритетите и изпълняването на няколко функции накуп, не е толкова трудно и може да се постигне баланс и хармония.

3. Бъдете жертвоготовни, т.е. помагайте. Жертвоготоност не в онзи смисъл на думата да се примирявате и да предизвиквате съжаление, а в смисъла да бъдете полезни. Знаете ли, че колкото повече даваме от себе си (любов, нежност, внимание, знание), толкова по-щастливи се чувстваме. И не защото в замяна ще получим благодарност и признание, а защото грижата за другите облагородява душата ни. Ако ви е тъжно и скучно или сте ядосани и гневни (я половинката нещо е направила или шефът в работата), то най-добре е да превключите от своите към чуждите проблеми. Проверете възрастната съседка дали няма нужда от нещо, нахранете бездомно животно, подарете ненужните си вещи на нуждаещ се и много други идеи ще ви дойдат. И разбира се – не отказвайте помощ на приятели и роднини, ако няма да ви затрудни излишно.

Бъдете щастливи и се отдайте на любовта към себе си, семейството и околните!

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *