Да станем човека, който искаме!
dreamer-1-1433445

Върнете годините назад и си спомнете какъв искахте да бъдете? Къде сте сега по отношение на мечтите си? Някои може да са вървели по пътя на мечтите си, но други разбират, че са твърде далеч от мечтите си. Животът ли е виновен за всичко това? Възможно е, но…не само.

Всички, които години по-късно осъзнаха, че бездната между желанието и реалността е огромна, нека се запитат какво стана?
– Избрахте парите пред работата, която ви е на сърце
– Семейни или здравословни проблеми попречиха да бъдете това, което искате
– Поставихте интереса на родителите/партньорът/децата пред собствените си желания
или нещо друго?
Всъщност в голяма част от случаите родителите финансират образованието и те имат голяма роля в предопределянето на бъдещото професионално развитие на децата си. Така искат или не, те се примиряват с тяхното решение в каква професия да се насочат.
Понякога мечтите ви могат да изглеждат абсурдни в очите на другите и ви съветват да се откажете. Според тях е невъзможно да ги постигнете и вие се вслушвате. Отказвате се, защото другите ви се подиграват и са ви казали, че са прекалено голяма лъжица за вашата уста. А дали наистина е така?
Как да се върнем към мечтите си?
Анализирайте живота си. Погледнете обстоятелствата от другата им страна. Понякога случайна среща, нова любов или пътуване могат да ви тласнат към големи промени. Новите обстоятелства или чувства могат да възпламенят старата ви мечта. Най-накрая сте решили, че искате да бъдете себе си и да правите това, което ви доставя удоволствие и е най-близо до вас. Дали не е време да смените професията си, да се специализирате допълнително в желаната сфера, да промените начина си на живот. Без натиск от страна на околните, защото вие сами решавате. Не се сравнявайте и асоциирайте с другите. Така спирате да се борите за реализиране на личните си идеи. Всеки е уникален и е далеч по-добре да живее пълноценно живота си такъв какъвто е и такъв какъвто той иска да бъде.
Кога е настъпил моментът да се върнете към мечтите си?
Реализирането на мечтите е алтернатива, когато се намирате в положение на задънена улица, когато всекидневиният ви живот ви поставя на границата на оцеляването и мечтата се явява като начин да избягате от настоящия начин на съществуване. Точно в такава ситуация у човек се отприщва нужната енергия за промяна на посоката. Все едно сте попаднали на дъното на голяма яма и се отблъсквате, за да излезете на повърхността.
Как да постигнем мечтите си?
Със сигурност не чакайте съдбата да ви помогне, защото шансът се провокира. Знаете ли какво е късметът? Понякога е просто да изтеглиш печелившия билет, но в повечето случаи е смело и без страх да уловите вятъра във вашата посока, дори да не знаете какъв ще е крайния положителен резултат. Защото: „Помогни си сам, за да ти помогне и Господ!“. Без действия, без усилия от ваша страна няма да се случи нищо, не може да чакате шансът да ви свърши работата. Така Разбираемо е защо хората обичат да вървят по утъпкания и по-лек път, но дали винаги е най-верният?!

Не спирайте да вярвате в мечтите си, не спирайте да се стремите да ги реализирате, защото така ще бъдете себе си!

коучинг Подпомагане в реализиране на целите и мечтите вижте тук …

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *