Хайде да раздвижим „сивите клетки“ чрез сетивата си!
dart-1307808

Използвайки сетивата си, ще позволите на мозъка си да бъде винаги дееспособен, ще тренирате паметта си и ще увеличите жизнерадостта си. Днес ще ви представя няколко изключително ефикасни упражнения – предизвикателства:

1. В понеделник променете обичайния си маршрут до работата си или до магазина.
2. Във вторник танцувайте. Музиката ще активизира двете полукълба на мозъка: лявото, което отговаря за ритъма и дясното, което отговаря за звука.
Пуснете любимата си музика и се забавлявайте да танцувате вкъщи. А ако се отдадете на танци сред приятели…още по-добре.
3. В сряда сменете активната си ръка. Ако сте левичар опитайте да си измиете зъбите с дясната ръка, а ако сте десняк – пробвайте с лявата. Опитвайте се от време на време, не само в сряда.
4. В четвъртък тренирайте паметта си с увеличаване на ритъма:
– избройте бързо 10 имена, които започват с буквата „Е“;
– пребройте възможно най-бързо всички букви „к“ в едно изречение;
– сметнете наум общата стойност на покупките си в магазина.
5. В петък затворете очи. Обличайте се със затворени очи или затворете очи, докато правите дневния си душ. Това ще направи по-точен начина, по който възприемате тялото си.
6. В събота изключете звука. Запуште ушите си, докато извършвате рутинна дейност в дома си. Така ще усетите как другите сетива ще се опитат да компенсират липсата на слух.
7. В неделя се наслаждавайте на прекрасната, предизвикателна и успешна седмица. И не забравяйте да се наградите за положените усилия!

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *