7 ефикасни трика против пристъпа на глад!
measure-1561280

1. Чрез натиск – натискайте в продължение на 15-20 секунди, с показалец, точката между носа и горната устна. Натискът се предава директно към центъра на апетита в мозъка ни и блокира желанието за ядене.

2. Пийте топла вода на малки глътки. Тя пълни стомаха, но и прочиства организма и го освобождава от болестотворни организми и отрови.

3. Разсейте се – пристъпите на глад траят само няколко минути. Усетите ли го, се разсейте като поговорите с някой, отидете на разходка или свършете малко домакинска работа. До 15 минути, атаката ще е преминала.

4. Дъвчете дъвка – учените от Ливърпулския университет са доказали, че дъвченето на дъвка преди хранене, притъпява усещането за глад. А който предпочита дъвките с плодов аромат, ще заситят и глада си за сладко. (Избягвайте да дъвчете дъвка продължително време, защото не влияе добре на храносмилателната система).

5. Дори да бързате, бавното хранене е важно. Засищането настъпва след около 20 мин. Който яде бързо, поема по-голямо количество храна, въпреки, че стомахът отдавна е пълен.

6. Тайното оръжие – четката за зъби. Усетите ли пристъп на глад, вземете четката за зъби или водата за уста. След като сте си измили зъбите или сте изплакнали устата си, ще имате освежаващо ментово ухание, а така желанието за нещо сладко или мазно ще изчезне. (Внимание: Не мийте зъбите си точно след хранене, защото зъбният емайл е уязвим и можете да го повредите.)

7. Закусвайте – който сутрин не хапва нищо, със сигурност много преди време за обяд ще озверее. А точно в тези мигове се посяга към вредните храни, от които се пълнее. Закусете добре с мюсли, плодове или пълнозърнести продукти.

отслабванеотслабванеПродукти за отслабване вижте тук …

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *