Да задържим теглото след диета!
healthy-calorie-and-unit-calculator-for-well-being-and-medical-health-1632057

Следвайте тези 7 правила и ще избегнете йо-йо ефекта от диетите:

1. Компенсирайте – ако прекалите един ден с храната, следващите няколко минете на по-лек режим.
2. Не посягайте към храната автоматично – на всяка хапка, която поемате, си дадавайте въпроса: Дали в действителост съм все още гладен/гладна или просто имам нужда от нея.
3. Вгледайте се в себе си – не сте гладни, но се храните по навик или може би скука. Точно в този момент се запитайте какво ви тласка към храната. Може би е гняв или стес? Може би сте тъжни или притеснени? А дали не сте гузни или угрижени? Когато откриете причината, опитайте да разрешите проблема по по-подходящ начин.
4. Помислете и за себе си – за да отслабнете или за да поддържате резултатиете, е добре да бъдете и малко егоисти. Намерете време и се посветете на любимите си занимания. Запишете се на спорт, разхождайте се, намерете нещо, което истински да ви доставя удоволствие.
5. Бъдете позитивни – най-вече когато се храните или готвите. Изпитвайте удоволствие от храната. Добавяйте в ястията подправки, аромати. Така ще подобрите не само вкусовите им качества, но и вашето възприятие към тях. Не се лишавайте от шоколад или други „забранени“ храни, но изяжде само по едно малко парче, вместо цялата опаковка или порция.
6. Променете навиците си при пазаруване – ако зареждате хладилника си с полуфабрикати, мазни или тестени храни, рано или късно ще се поддадете на изкушението и ще загърбите новия си здравословен начин на хранене. Следващият път, когато се отправите към супермаркета си подгответе списък с полезни храни, но най-важното е да се придържате към него.
7. Потърсете подкрепа – ако няма кой да ви подкрепи в програмата ви за отслабване, ще ви е по-трудно. Намерете близък човек, който да ви мотивира и наблюдава. Посещавайте групи или форуми за хора с цели като вашите. Ако се наага потърсете специалист, който да ви насърчава и подпомага.

Опитвате се да отслабнете или да си създадете нов начин на хранене?! Чудите се къде грешите в режима си или защо все не успявате да го спазвате?! Хранителният коучинг е точно за вас. Пишете ни на yoursofia@yoursofia.com и ние ще ви помогнем, ще ви насърчаваме и подпомагаме.

отслабванеотслабванеПродукти за отслабване вижте тук …

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *