Рецепти при цистит
woman-s-midsection-8-1573756 (1)

Циститът е заболяване, свързано с възпаление на пикочния мехур. Народната медицина препоръчва следните рецепти срещу болките и зачестилото уриниране.

1. Смесете по 1 чаша мед, сок от ряпа и водка и ги оставете да престоят 3 дни. Пийте по 2 с.л. 3 пъти на ден преди ядене. Съхранявайте течността в хладилника.

2. Залейте 1 с. л. смес от накълцани стъбла и листа от моркови и магданоз с 0,5 л гореща вода, захлупете плътно и оставете да престои 2 часа. Пийте по 1 с.л. от така получената отвара 3-4 пъти на ден 30 минути преди хранене.

3. Ако циститът ви се изостри и телесната ви температура се повиши, направете си гореща вана на краката. Веднага след това се завийте добре в леглото, като поставите на корема топъл компрес от сварени с кожата и добре размачкани картофи.

4. Попарете в 0,5 л кипяща вода един сноп стъбла и листа от моркови Захлупете съда и оставете да се запари за 1 час. Изпийте настойката в рамките на един ден, като я разделите на 3-4 приема 30 минути преди ядене.

5. Поставяйте веднъж дневно на долната част на корема си компрес от настърган (или от нарязан на много ситно) кромид лук. Дръжте компреса 1-2 часа.

децадецаПродукти за уринарния тракт вижте тук …

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *