Как да привлечем щастието?
i-m-gonna-fly-1439645

1. Искам или трябва
Анализирай жизнените си цели, които започват с „трябва да…“ или „длъжен/длъжна съм да…“. Помислете колко от тях можете да замените с „искам да…“. А дали някои от планираните цели са тези, които вълнуват вас или вълнуват някой друг? Дали все още са валидни?

2. Живей в настоящето
Забрави за миналото, не мисли за бъдещето, а използвай и най-дребните неща, за да изпиташ щастие. Дори и да сте много заети, намерете време, за да си доставите удоволствие – масаж, разходка, чаша вино или книга. Награждавайте се и се хвалете дори и за най-малкото постижение или добре свършена работа.

3. Разбери чувствата си
Всяка ваша емоция е добра. Каквото и да чувствате, то ви е нужно. Може понякога да се плашите от чувствата си или да ви причиняват болка, но колкото по-свободно ги изживявате, толкова по-добре ще се чувствате.

4. Семейната среда
Помислете какво е за вас семейството – радост или страдание. Ако забележите, че дори и против волята си, сте останали предани на родителското нещастие, то кажете мислено на родителите си: „Съжалявам, че не живеете/живеехте щастливо. Разбирам ви и ще се постарая и заради вас да живея по-добре“

Искате да разберете ценностите, според които живеете? Искате да изградите щастлив живот? Искате да поставяте правилни цели и да ги постигате? Пишете ни на yoursofia@yoursofia.com и ние ще ви помогнем.

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *