Да се разкрасим за удоволствие
lust-1550163

Според специалистите жестовете, които извършваме при процедурите за разкрасяване са изключиелно благотворни за организма ни. Грижата за себе си ни настройва позитивно. Мисълта, че сме направили необходимото, за да се харесаме на себе си и околните, ни помага да посрещнем по-лесно изпитанията, пред които се изправяме всеки ден. Всяко от действията като поставяне на крем или балсам върху косата, подчертаване на очите или устните, изпраща послания към мозъка ни, че не ни е безразлично как изглеждаме, че се стремим да акцентираме върху предимствата си. Необходим е да показваме уважение към себе си, макар и не винаги да е лесно. Занемаряването на външния вид отразява начина, по който се възприемаме, а това влияе на мнението, което околните си създават. Спомняте ли си как се чувствахте след последното посещение на козметичен/фризьорски салон? Дори рутинни процеури са достатъчни, за да си възвърнете самочувствието и да погледнете с други очи на заобикалящия ви свят.
След тежък и изморителен ден всяко докосване на лицето и кожата, лек масаж на ходилата, ще ви помогнат да се отпуснете и да насочите вниманието към себе си, а така ще забравите проблемите от деня. За максимално отпускане нанасяйте всички козметични продукти със затворени очи. Така ще се насладите на приятните докосвания по кожата, ще регуирате дишането си, което е основна предпоставка за релакс. Ще събудите сетивата си, ще почувствате, ще се отпуснете…
Имате ли ритуали по разкрасяване? А знаете ли как ви помагат те? Сутрин ви мобилизират и ви изпълват с енергия. От вземането на душ до парфюма, всеки жест ви подготвя за предстоящия ден. Вечер пък ритуалът ви помага да се отпуснете и да забравите грижите от изминалите часове. Ако използвате вечер продукти, съдържащи етерични масла, те ще ви напомнят че е време да се отпуснете и ви предстоят часове на наслада и спокойствие.

Как да нанасяме крема за лице, за да има най-голям ефект?
Кръгообразните движения увеличават въздействието на козметиката. Върху почистено и сухо лице, поставете малки дозички крем върху челото, бузите, носа и средата на брадичката. С плавни движения и без да натискате кожата, масажирайте лицето в областта на слепоочията. Направете същото, но този път от брадичката към челюстите и завършете, като минавате през областта на носа към бузите. Всичко това ще ви отнеме не повече от 5 минути.

красотакрасотаПродукти за разкрасяване вижте тук …

 

 

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *