Ревността – убиецът на връзки

Ревността се появява изведнъж, като вулкан от подсъзнанието. Почувствате ли я, не изпадайте веднага в паника или истерия. Понякога това чувство е градивно и благодарение на него си даваме сметка, че все още обичаме партньора си. В по-голяма доза обаче, е пагубно. Обсебени от ревността се превръщаме в подозрителни и недоверчиви, притеснени и неуверени.
Най-сигурният начин да убием връзката си е като се опитваме да контролираме половинката си, да следим всяка негова крачка, да искаме да го притежаваме изцяло и да бъдем господари на всяко негово действие или мисъл. Това няма нищо общо с любовта. Това е само начин да отразим собствената си несигурност във връзката.
Когато мъжът ревнува, той се страхува от евентуална сексуална връзка между любимата му и друг мъж. Ревнивата жена, от друга страна, се притеснява от емоционално обвързване между партньора и друга жена.
В случай, че вече сте достигнали фазата да не можете да се контролирате, а скандалите и караниците, заради ревност, са част от ежедневието ви, то е време да се преборите с това разрушително чувство.

Правило 1: Не приемайте за даденост подозренията си.
Правило 2: Помислете сериозно за причините, предизвикали ревността.
Правило 3: Не пренебрегвайте фактите и преценете ситуацията трезво.

Както и да решите да реагирате, знайте, че необоснованата ревност често подтиква партньорът към истинска изневяра или раздяла.

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *