Как сами бягаме от щастието?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Най-лесният начин да избягaме от щастието е като си поставяме прекалено висока летва и очаквания. Искаме на всяка цена да сме префектни. Всеки ден все повече се стараем и полагаме усилия, за да достигнем мечтания пост, да си купим мечтаното нещо. Когато обаче постигнем целта си, радостта ни не е дълга и отново не се чувстваме достатъчно щастливи. Обикновено това поведение се формира още в детството, но това не означава, че не можем да го променим във времето.

Да живеем в миналото или в бъдещето също ще разруши усещането ни за щастие. Спомняме си за радостни моменти или чакаме такива в бъдещето, а се оказваме далеч от щастието сега. Научете се да живеете в настоящето. Не хабете енергия на съжалението по минали неща или в безпокойство за предстоящи. А настоящето така и не настъпва.

Да живеем по сценарий. Сценарий наложен ни от семейството, от средата, от обществото. Дали трябва да изстрадаме, за да бъдем щастливи или да драматизираме преди да изпитаме опиянението, или щастието не съществува, за всеки е различен. Запитайте се кой е вашият и дали си заслужава да го следвате?

Трудно ще е да изпитате щастие, ако задържате негативни емоции у себе си. Потискането на емоции изразходва толкова много енергия, че когато тя ви потрябва за нещо креативно, ще разберете, че е изчерпана. Няма как да държите всичко под контрол, затова не потискайте емоциите си. Простете и продължете напред!

Какво искате от живота? Всичко или нищо?! А успявате ли да забележите онези дребни неща, които правят деня ви хубав? Усмивката на детето ви, целувката на любимия, шофьорът, който ви дава път. Направете си списък на всички дребни, но приятни моменти от последната си седмица и разберете дали животът е само хубав или лош.

Бъдете щастливи!

Ние можем да ви помогнем coaching@yoursofia.com

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *