Каква зимнина да консумираме според зодията
canning-for-a-hobby-1057405

Овен – всички консервирани зеленчуци, особено в саламура. Рибните консерви също са полезни. Консервираните храни да не представляват повече от 1/3 от менюто за деня. Забранени са компотите и готовите сокове.

Телец – понясят му консервите с морски дарове и рибните, особено ако са домашни. Най-подходящо за тази зодия са зеленчуците в марина и най-вече киселото зеле. Забранено е консервираното месо под каквато и да е форма.

Близнаци – най-подходящ е компотът от сливи. В ограничено количество – консервирано месо. Подходящи са и замразените зеленчуци.

Рак – подходящи са всички морски консерви, без значение от приготвянето и съхранението им (консервирано, осолено, замразено). Полезна е и затворена в буркан извара, сушени плодове.

Лъв – забранени са им осолените и сушени меса. Подходящи са консервираните млечни продукти, но в ограничено количество месни консерви. Цитрусовите плодове да са консумират само свежи, не и от кутия.

Дева – много малко консервирани храни са подходящи за тази зодия. Полезни са единствено замразените плодове и зеленчуци, сушени плодове. Понякога може да се консумира осолена риба и консервирани морски дарове. Съотношение е менюто 1:3 в полза на пресните плодове и зеленчуци.

Везни – много подходящи са компотите. Добре им действат и готовите консервирани храни от зеленчуци. Всепак да не прекаляват. Могат спокойно да консумират консервиран доматен сок. Забранени са им лютите чушки.

Скорпион – полезни за тях са всички риби и морски продукти, независимо от обработката им – консервирани, осолени, мариновани, замразени. Могат да консумират и преработени зеленчукови сокове, компоти и сушени плодове. Забранени са им месните консерви. Все пак всичко с мярка.

Стрелец – могат да консумират месни, рибни, зеленчукови консерви и компоти. Единственото условие е да не прекаляват.

Козирог – особено подходящи са компотите, както и млечните продукти в буркани. Забранени са им месата, консервирани под каквато и да е форма. Единствено замразени меса. Да забравят за пикантните сосове. Съотношение в менюто 1:4 в полза на пресните продукти.

Водолей – подходящи са всички консервирани зеленчуци и зеленчукови ястия, независимо от начина им на приготвяне. Компотите не са подхдящи за тях. Могат да консумират сушени плодове. Могат да консумират без да прекаляват млечни, и рибни консервирани храни.

Риби – добър вариант за тях са зеленчуците в саламура или марината, особено киселите краставички. Спокойно могат да консумират осолени или консервирани рибни продукти и сушени плодове. Не са подходящи месните консерви. Съотношение в менюто 1:3 в полза на пресни плодове и зеленчуци.

из печата

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *