Да се вслушаме в шестото си чувство!
steel-intuitives-2-1455016

Колко често ви се е случвало да тръгнете за някъде или да направите нещо и някакъв глас да ви спира? И колко често се сгрешили, ако не го послушате?

Жените го наричат шесто чувство, мъжете добра преценка, а всъщност това е интуицията. Поглеждайки в тълковния речник интуицията е „Усет, способност за несъзнателно проникване в същността на явленията; прозрение.“ Всеки я притежава, но не всеки се вслушва в гласа и. Ето ви няколко причини, за да започнем да го правим.

1. Интуицията дава отговори на нашите въпроси. Реално използваме 8% от капацитета на мозъка си. Останалите 92% са подвласни на подсъзнанието, т.е нашата интуиция. Мислите за някой и случайно го срещате или ви се обажда. Всъщност мозъците ни работят и изпращат сигнали и мисли, някои от които могат да бъдат открити и разгадани. Така подсъзнателно „усещаме“ и „улавяме“ нечие присъствие. Ние се раждаме с тази вътрешна сила, но с порастването все повече забравяме да работим с нея. Все пак понякога я използваме, вземайки правилно решение, но без да го съзнаваме.

2. Интуицията ни предпазва от грешки. В стресови ситуации частта от мозъка, отговаряща за рационално разбиране и поведение, колабира. Тогава контролът на цялата ни личност поема интуицията. Подсъзнанието складира всяка секунда от живота ни, запаметява всеки детайл, всяка картина. Информацията, която има е огромна и решението на конкретния проблем изниква. От друга страна съзнанието работи с минимално количество данни, което често ни кара да грешим. Затова много хора си мислят, че шестото ни чувство се появява само, когато ни грози опасност. Тогава то е толкова силно, че дори хора които не вярват в него, го усещат. Имайте предвид, че първите 2-3 секунди са решаващи.

3. Интуицията е инструмент на бъдещето. Шестото чувство често е решаващия фактор при сключване на сделка, инвестиции на борсата, нова връзка или дори при назначаване на работа. Спомнете си колко открития са били направени уж случайно или появили се в съня.


Как да се научим да ползваме интуицията си?

1. Наблюдавайте децата. Децата са подвласни на вътрешния си съветник, за тях няма цензура и все още не знаят как е правилно да постъпват. Те живеят в настоящия момент, това е едно от най-важните условия, за да развием интуицията си.
2. Отървете се от всички ценности и образци, от които се влияете. Всичко „дадено“ от родители, учители, общество е добро, но когато вземате решение, изхождайте от своите собствени вярвания. Релаксирайте и дайде свобода на мисълта си.

Искате да определите собствените си ценности? Пишете ми на coaching@yoursofia.com и ще съм до вас по пътя на осъзнаването ви.

loading…
Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *