По смеха ще ги познаете
smile-1498866

Смехът е начин да гледаме по-ведро на живота, носи здраве. Отделянето на ендрофини по време на смеха, намалява концентрацията на адреналин, кръвното налягане се нормализира. Смехът понижава напрежението, агресивността и е един от силните начини за прелъстяване. Често помага да прикрием колебание и да взимаме правилни решения.

Начинът на усмихване/смеене е лесен начин на определим човекът срещу нас. Ето как да разпознаем какъв е събеседникът ни:

Наклонява главата си – емоционална натура, която взема решения под влияние на своите чувства. Всяко действие е продиктувано от поривите на сърцето.

Прикриване на устата – издава уязвимост. Характерно е за притеснителни хора. Издава липса на сила или невъзможнст да се вземат решения. Срамежлив смях. Човек, смеещ се така, се допитва преди да вземе каквото и да е решение. Вариантите на този вид смях могат да бъдат: хихикане със затворена уста, хълцането , наподобяващо кудкудякане на кокошка, придружено със спазми на тялото.

Прикриване с ръка върху веждите – показва смущение. Израз е на самодоволство, когато шегата не е толкова забавна. Възможен вариант е: пипане на носа при глупава шега.

Отмятане глава назад – искрения смях с отворено гърло, показва борбен и силен характер. Така се смеят личностите, които умеят сами да вземат решения.

Плашещ смях – внимавайте, ако човекът срещу вас се смее много силно и шумно. Издава липса на искреност, сервилност, дори лошотия в характера. Показването на долните зъби, дори и при смях символично демонстрира захаване на другия.

След края на всяко изречение – ако смехът се е превърнал в завършек на всяка фраза или изречение, то човекът срещу вас трудно се приобщава към средата и прикрива своята срамежливост. Този кратък смях се оприличава на детското усмихване пред авторитета на възрастния. Този смях облекчава напрежението и дава външен израз на вътрешните комплекси.

А вие как се смеете?

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *