Как цветът на храната влияе върху организма ни
fruit-tray-1521972

Отдавна се правят проучвания как цветът на храната влияе върху системите в организма ни.

Зелените: краставици, зеле, тиквички, грах, зелени подправки – зелен лук, магданоз, копър, мента, зелени чушки, ябълки, грозде, киви и др., подобряват храносмилането. Зеленият цвят внася покой, равновесие и хармония в системите ни. Влияе на сърцето и кръвното налягане, помага да се успокоят нервите.

Жълтите: сливи и джанки, пипер, жлти череши, банани, лимони, просо, подобряват дейността на мозъка, развивайки мисленето, затова е много важно да ги включваме в менюто си по време на учене. Този цвят е непосредствено свързан с процеса на храносмилане, с черния дроб и червата. Спомага извеждането на токсини от организма и очистване на тялото, важен е за ендокринната система.

Червените: домати, малини, ягоди, вижни, чушки и др., ни пълнят с енергия. Подобрява се усвояването на храната и извеждането на токсините от организма. Червеният цвят стимулира за постигането на жизнените цели, придава мъжество,сили и увереност в себе си. Червените плодове и зеленчуци попълват изразходваната енергия, укрепват имунната система, очистват организма от шлаки.

Оранжевите: моркови, портокали, праскови, кайсии, пъпеши, оранжеви тиквички, тиква, също ни пълнят с енергия, укрепчат имунната система, подобряват циркулацията на кръвтта и храносмилането. Този цвят влияе на физическото и умствено развитие. Помага да се разрушат токсичните вещества и да се възстановят повредените клетки.

Източник: из печата

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *