Закони на ВСЕЛЕНАТА за БЛАГОПОЛУЧИЕ
dream-1175900

Във Вселената съществуват закони, като закона за гравитацията. Познаването на тези закони ще ни помогне да управляваме живота си към по-добро и да постигаме нещата, които желаем. Различните автори ги определят по различен начин, но те са едни и същи.

1. Умът е първопричината – този закон може да се нарече закон за чистата потенциалност, за проявлението или принцип на менталността. Ние творим с ума си своя свят. Умът е първопричината, а съзнанието е винаги въпрос на избор.

2. Закон за привличането – подобните неща се привличат. Всичко в света се намира в непрекъснато движение и вибрира. Нашите мисли + чувства = енергията ни. Енергията, която излъчваме привлича подобна енергия. А когато променим своята енергия, всичко около нас започва да се променя. Ключът към това да привлечеш нещо, което желаеш в живота си, е да постигнеш вибрационна хармония с него. най-лесният начин за това е да си представиш, че го имаш, да се вживееш, сякаш то вече е част от твоето преживяване и да влееш мислите си в удоволствието от него: да намериш чувството и да го задържиш. Така ще излъчваш вибрации и ще започнеш да привличаш като магнит хора, обстоятелства и предмети с подобна вибрация.

3. Закон на намерението – когато сме водени от чисто намерение можем да бъдем сигурни в положителния изход. Намерението е желание, изчистено от съмненията, страха, от манипулации. То е желание, необвързано с резултата, концентрирано внимание върху постигнатата цел. Необходимо е:
– да формулираме конкретно каква е целта ни;
– вяра, без съмнения, че целта ще ти се осъществи. Трябва да очакваш спокойно и без нетърпение намерението да се осъществи, да се довериш. За тази цел помагат утвържденията.
– трябва да знаеш, да приемаш, че заслужаваш целта ти да се реализира. Помага най-много визуализацията на постигнатата цел.
– трябва да си осъзнат, да следиш за знаците, които ти дава Вселената. Често целта се реализира по най-неочаквания начин и трябва да си с отворени очи за различните варианти, за да можеш да се възползваш от възможностите, които се появяват.
– най-важното – отказване от емоционалното вкопчване в целта, т.е. да се наслаждаваш на процеса а не да се стремиш към целта и тогава целта се реализира от „само себе си“

4. Закон за парадоксално намерение – можете да получите това, което искате единствено ако знаете, че то не ви е необходимо, за да бъдете щастливи. Според този закон, ако отчаяно се стремим и се опитваме да предизивикаме дадено събитие, тази вибрация на разочарование ще го отблъсне. Отчаянието и нетърпението действат като спирачни механизми. Преследвайте целите си, не защото без тях ще се чувствате нещастни, а за да обогатите вече вашия щастлив живот.

5. Закон за хармонията – когто сме в хармония със себе си и света, енергията ни отваря Вселенското изобилие и получаваме достъп до прозренията, силата и цялата благодат, която може да предложи светът. Хармония със себе си може да постигнем като приемем себе си такива каквито сме със всичките си недостатъци и слаби страни и да установим равновесие между чувствата и мислите си. Хармония със света можем да постигнем като поемем пълна отговорност за това как реагираме и как приемаме нещата. и като се откажем да контролираме нещата.

6. Закон за причината и следствието – всяка наша мисъл или постъпка, всеки контакт с друг човек стават част от нашата енергия. Всяко действие генерира енергийна сила, която се връща при нас в подобен вид. Нашето бъдеще се генерира от всеки избор, който правим във всеки момент от живота си.

7. Закон за даването – даването поражда получаване, а получаването поражда даване. И ако пректснем потока на което и да било от двете, влизаме в противоречие с разума на природата. Трябва да се научим да даваме онова, към което се стремим. Най-лесният начин да получим това, което искаме, е да помагаме на другите да получат онова, което искат. Когато даваме, винаги ни се връща. Даването не е свързано непременно с пари. Дайте обич, усмивка, подарете нещо на някого в нужда, подайте му ръка. Важното е, когато давате да не съжалявате за даденото. Давайте от сърце без желание за някаква отплата.

8. Закон за необвързаността – за да получим нещо във визическия свят, ще трябва да се откажем от своята обвързаност с него. Не да се отказваме от желанията си, а от обвързаността с резултата, който очакваме. Да не сме зависими от резултата, да не определяме той да определя смисъла в живота ни и нашето щастие. За да се развиваме и постигаме нови успехи, трябва да се откажем от своята обвързаност с миналото и с познатото.

9. Закон за целта – всеки човек има своя цел, свой уникален талант. Всеки живот има смисъл и значимоост и всеки човек има потенциала да създаде своя изключителна Вселена. Когато искаме много неща, енергията ни се разпръсква, но когато обединим желанията и усилията си в една посока – нашата цел, енергията ни придобива невероятна сила.

10. Закон за ритъма и равновесието – всичко в природата се стреми към равновесие. Всичко в живота има своите приливи и отливи и следва принципа на ритъма – редуване на бели и черни периоди, успех и неуспех, ден и нощ. В нашия живот ние създаваме излишен потенциал не само с действията си, но с мислите си. За да избегнем действието на този закон, трябва да намалим Важността, която придаваме на нещата. Трябва да помним, че прекомерното усилие дава обратни резултати. За да се избегне принципът на ритъма, е необходимо да се издигнем над егото си като не допускаме определени успехи да ни карат да се възгордяваме и да не придаваме прекомерна важност на резултатите. Все пак трябва да помним, че винаги, когато печелим, губим нещо.

11. Закон за съответствието – ако искаме да опознаем света, непознатото, да разберем непознаваемото, трябва да познаем себе си, защото в нас е заложена информация за всички.

Публикувана със съкращения от http://sebepoznanie.com/ Автор: Росица Вакъвчиева

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *