15 интересни проучвания на специалисти от цял свят
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Тайната на успешния брак е във виното – открили са го изследователи от Нова Зеландия. Според тях от една бутилка вино зависи щастието в семейния живот. Една бутилка седмично в компанията на партньора ще ви направи много по-удовлетворни в живота от заклетите трезвеници. Шансът да достигнете до златна сватба е 91%, а на трезвениците около 60%.

2. Шефското кресло пази сърцето от болести – според американските учени, ръководната позиция не винаги е свързана със стрес и сериозна натовареност. Всъщност да си шеф е доста здравословно относно сърдечно-съдовите заболявания. според специалистите властта увеличава отговорностите, но води до повече ред и здравословни навици в живота.

3. Жените дебелеят по-бързо от мъжете. Основната причина за това е генетична предразположеност. Дори при абсолютно еднакъв режим на хранене, жените са застрашени от по-бързо натрупване на тлъстени, особено в областта на корема.

4. 45 години е най-щастливата възраст – според британските учени на тази възраст хората са най-позитивно настроени и не така стресирани, въпреки че те все по-често имат здравословни болежки от различен характер. В изследването са участвали 10 000 души от Великобритания и САЩ.

5. Дядо Коледа остава без елени – според изследвания на норвежки биолози, северните елени, с които се придвижда шейната на Дядо Коледа, много зависят от зимните дъждове. Колкото по-малко са те, толкова повече елени има. А глобалното затопляне води до повече валежи в тези области.

6. Мъжете си падат по дами със светли кожи. Според учените от университета в Торонто, в светлата кожа мъжът открива невинност и безупречност, може би дори потребност от закрила. А пък жените смятат, че колкото по-тъмна е кожата на мъжа, толкова по-силен е той.

7. Шоколадът бил по-полезен от плодовете. Според американско проучване шоколадът съдържа повече здравословни растителни съединения и антиоксиданти, в сравнение с натуралния плодов сок.

8. Умерената употреба на вино допринася за по-добра женска фигура. Според американските учени, проучвали влиянието на алкохола върху женския организъм жените , които пият умерено вино, доста по-бавно увеличават теглото си от тези, които се ограничават с минерална вода и дори с чай.

9. Според последните проучвания на специалистите, един малък изблик на нежност е достатъчен на мъжа, за да се почувства желан. Оказва се, че подобно на жените и силният пол има нужда да види, че е желан и обичан.

10. Усмивката определя първото впечатление. Според специалистите, бързината с която се усмихвате, формира първите впечатления на другите за нас. Ако се усмихнете твърде бързо или твърде широко, могат да помислят, че сте неискрени. От друга страна, ако се усмихнете по-бавно, усмивката ви ще се възприеме като по-искрена. Според специалистите има три вида усмивки, които отблъскват: ентусиазирана – широка усмивка с оголване на зъбите, автоматична – лека, учтива усмивка и смразяваща – фиксирана, практикувана гримаса.

11. Мъжете не харесват жени в гащеризони – според британско проучване мъжете смятат, че с тях жените , в най-добрия случай, приличат на хлапета, а в най-лошия на жените от снимките през 70-те години на миналия век.

12. Женените двойки са по-добри родители. Заключението е на испански учение, след дългогодишно изследване. Те смятат, че в семействата, сключили брак, децата растат много по-щастливи. На това мнение са и родителите, участвали в проучването. Над 50% от жените категорично подкрепили традиционните семейства пред тези, които съжителствали на семейни начала. Според 56% от мъжете бракът бил най-здравата връзка между един мъж и една жена.

13. Жените са по-паметливият пол. Това е според шведски учени, които са изчислили, че дамите помнят много по-дълго и по-конкретно. Жените могат да различат миризми, картини, лица и случки, които са станали далеч в миналото им. Докато силният пол помни кратко и обикновено целенасочено.

14. Съжителството с властна жена е полезно за здравето. Канадските специалисти се обосновават с изследванията за честотата на инфарктите и инсултите. Според тях най-много спасени има в семействата, в които командва жената. Тя много по-бързо взема решение да се отиде в болница, а той не смеел да се противопоставя.

15. Спортистите са по-палави в леглото. Това сочат проучванията на американските специалисти. Според тях те не само трупат мускули, но и се стараят да водят здравословен начин на живот. Не прекаляват с алкохол и по-често са сред природата. А всичко това на едно място, засилва сексуалния апетит. В изследването са участвали спортисти, които не приемат допълнителни химически вещества за мускулна маса. При тях нещата не стоят така.

No comments yet Categories: Други Етикети:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *