Знаете ли как мъжете възприемат женските недостатъци?
paris-1189181

Голяма част от жените страдат заради фигурата си, лицето си или други дребни недостатъци. Това се отразява пагубно на самочувствието и се отразява както върху комуникацията с противоположния пол, но и в сексуалния живот на жената. Задавали ли сте си въпроса как всъщност мъжете възприемат тези недостатъци?

1. Тялото – да не харесвате тялото си е пагубно за интимните отношения с партньора. Ще трябва да промените начина, по който се възприемате. Вашето притеснение може да се разтълкува неправилно от човека до вас и всъщност да реши, че не се чувствате добре с него. С времето може да развиете и страх от раздяла и да започнете да правите прекалено големи компромиси, за да запазите връзката си.
Какво мислят мъжете?
– мъжете харесват женствените форми;
– възбужда ги закръгленото дупе.

От всякъде ни заливат снимки на жени с перфектни тела. Притесненията и впоследствие комплексите, се получават от разминаването между тялото което имате и тялото, което искате да имате. Женска черта е да се преувеличават дори дребните несъвършенства. Излекувайте собственото си черногледство и ще се почувствате много по-добре.

2. Бюстът – както всяка жена има различен бюст, така и всеки мъж харесва различни гърди. Едни предпочитат голяма гръд, напомняща за майчината. Други мъже недоумяват защо половинката им се притеснява от малкия си бюст. Та те го обожават и подплънките и притесненията са напълно излишни.

3. Целулитът – колко от мъжете изобщо знаят какво е това? Знаете го вие, защото всячески се опитвате да го премахнете. Забелязвате го вие, защото на жените в списанията не се вижда. Много мъже си мислят, че тези ваши страдания са единствено, за да получете комплименти.

Давате ли си сметка, че вашите страдания всъщност може изобщо да не съответстват на недостатъка ви?! Дали не е липса на доверие в самата себе си?! Подценяването прикрива вътрешна болка, често кореняща в юношеството. Забележка на близки, дума от приятелка, които оставят непоправима следа в съзнанието. Комплексите се събуждат в зряла възраст, най-често отприщени от загуба на работа, прекратяване на връзка или друго тъжно събитие.

Въпреки всичко ТОЙ те обича и харесва. Неговите ласки и комплименти са искрени и те възприема такава каква си. Отпусни се и позволи той да те излекува с любовта си!

Сподели притеснението си и ние можем да ти помогнем yoursofia@yoursofia.com . Лайф-коучинг в действие!

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *